Het serviceteam opereert vanuit Bourg d’Oisans, aan de voet van de Alpe d’Huez, van woensdag 20 juli tot en met vrijdag 22 juli. Traditiegetrouw stroomt de Alpe d’Huez dagen voor de officiële Touretappe al vol met supporters en amateurwielrenners, waarvan menigeen zelf ook de berg per fiets beklimt. Auto’s, motoren, caravans en campers staan dagenlang in de haarspeldbochten geparkeerd en het is dan vaak nog maar de vraag of ze daar na afloop van de etappe ook weer eenvoudig wegkomen.

Om lange wachttijden in geval van (auto)pech te voorkomen en om de recreatieve fietsers ter plekke van dienst te kunnen zijn, vaardigt Bovag fiets- én automonteurs af naar de Alpen. De professionele fietsmonteurs staan klaar voor reparatie en vervanging van bijvoorbeeld lekke banden, remkabels en gebroken kettingen. Automonteurs verlenen starthulp bij een lege accu en verrichten (nood-)reparaties in geval van een technisch defect bij auto’s, campers en motoren.
 Het team staat van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat klaar om te helpen en is toegerust met twee bussen vol gereedschap en onderdelen. Twee  motorscooters garanderen dat de monteurs ook bij  grote drukte snel ter plaatse zijn. De dienstverlening is gratis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding