Autoverhuurbedrijf Hertz organiseert de wedstrijd op de Grote Markt in Haarlem. Potentiële deelnemers kunnen zich inschrijven op een speciale website. Eerder hield het bedrijf al drie Nederlandse Kampioenschappen Achteruit Inparkeren voor vrouwen. 

Volgens Hertz zijn tijd en nauwkeurigheid van belang tijdens het kampioenschap. Vijftien mannen en vijftien vrouwen uit heel Nederland treden in het strijdperk, onder toeziend oog van de jury. Die bestaat uit Floortje Dessing (3 op Reis), Victor Brandt (SBS6 presentator), Tjerk Bogtstra (voormalig captain van het Nederlandse Davis Cup team) en Leo Krippendorf (rijvaardigheidscoach). De winnaar mag een jaar lang gratis in een Mercedes-Benz SLK rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding