Negen edities lang heeft organisator Classic Events zijn het Concours d’élégance Paleis Het Loo gehouden net na de zomervakantie, eind augustus, begin september. Voor volgend jaar is gekozen de jubileumeditie op 23 en 24 juni te laten plaatsvinden. Daarmee past het evenement beter in de rij van grote internationale auto-evenementen als Villa d’Este in Italië (mei), Schloss Dyck en Schwetzingen in Duitsland (juli en september), het concours in het Amerikaanse Pebble Beach (augustus ) en de Goodwood Revival in Engeland in september.
Organisatoren Timo Rietbergen en Jan-Peter Nijmeijers: "Sinds de start van het Apeldoornse Concours d’élégance is het evenement steeds gehouden na de zomervakantie. Ongemerkt had de vakantieperiode invloed op de organisatie. Vaak bleken de topstukken die wij wilden laten zien, op weg naar een ander prestigieus concours ergens op de werel. Met het verplaatsen van ons evenement naar 23 en 24 juni omzeilen we dat probleem. Daardoor verwachten we meer bijzondere automobielen naar Apeldoorn te kunnen halen." De opzet van het concours blijft gelijk aan die van de succesvolle edities van de afgelopen jaren. Meer informatie over het Concours d’élégance Paleis Het Loo 2012 is te vinden op www.concourselegance.com.

De affiche van het evenement dat in 2012 op 23 en 24 juni zal plaatsvinden, is al gemaakt. De winnaar van het internationale concours van 2010, een Fiat 8V, staat erop afgebeeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding