Maar liefst 80% van de stunts worden volgens de oud-medewerker door professionals gedaan. "Als je Clarkson achter het stuur ziet zitten rijdt hij vaak vrij rustig," aldus de man, die vijf jaar werkzaam was bij het populaire autoprogramma. "Wanneer je dan een shot ziet van dezelfde auto die hard rijdt, zit er vaak een professionele bestuurder achter het stuur en wordt de auto van buiten gefilmd zodat je de bestuurder niet kan herkennen."

Als voorbeeld noemt hij de test met een Lamborghini uit 2008. Clarkson zou hierin 333 kilometer per uur hebben gereden, maar volgens de medewerker is dit gedaan door de Formule 3-coureur Aaron Scott. 

Jeremy Clarkson, een van de Top Gear-presentatoren, is boos over de uitspraken van de ex-medewerker. "We doen de meeste ritjes wél zelf, en ik heb zelf ook zeker gepiekt op 333 kilometer met die auto," aldus Clarkson. Ook een woordvoerster van BBC bevestigt dit. Wel geeft zij toe dat tussenshots vaak zonder de presentatoren worden opgenomen, uit praktische overwegingen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding