De architecten hebben Pininfarina Extra ingeschakeld voor het ontwerp van het interieur. Dat wil zeggen dat de beroemde Italiaanse stylingfirma het interieur heeft ontworpen van alle voor het publiek toegankelijke binnenruimten.

Paolo Pininfarina, president en CEO van Pininfarina Extra zegt verheugd te zijn geweest met de opdracht omdat zijn bedrijf opnieuw een creatief stempel heeft kunnen leggen op een icoon van de stad Turijn. Eerder deed Pininfarina dat ook met het Olympische Cauldron. 

Met inachtneming van de identiteit van zowel Juventus als Pininfarina en de Italiaanse ‘touch’ is vooral aandacht besteed aan de functionaliteit, het comfort en de veiligheid. Het stadion is groot genoeg voor 41 duizend mensen. Ook is het architectonisch erfgoed van het oude stadion bewaard gebleven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding