En toch kan hij niet autorijden. De 50-jarige is blind vanaf zijn geboorte. Deze handicap verhindert hem  niet om zijn boterham in de autobranche te verdienen.

Hickey heeft een kleine garage in Chicago en vertrouwt tijdens de sleutelwerkzaamheden volledig op zijn handen.

De belangrijkste handelingen bracht zijn vader hem bij, die zelf monteur was. Hij stierf toen Hickey pas elf jaar was. Om zijn moeder de hoge rekeningen van haar eigen auto-onderhoud te besparen onderhield hij de auto zelf. Uiteindelijk wist hij zoveel kennis te vergaren dat hij praktisch alle merken auto’s kon onderhouden en repareren. "Bij nieuwe auto’s heb ik iets meer tijd nodig om ze goed te leren kennen, maar een Chevrolet uit 1970 is voor mij een fluitje van een cent."

Hoewel Hickey geen Mercedessen in onderhoud heeft vond het merk het levensverhaal van Hickey zo interessant dat ze een filmteam stuurden om opnames te maken. Bekijk onderstaand filmpje voor het resultaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding