Het uitbrengen van de iPod was Apple’s eerste stap richting de automotive industrie. De populariteit van het draagbare muziekapparaatje deed CD’s pas op de plaats maken voor het digitale muziekformaat. iPod integratie werd een belangrijke toevoeging in auto’s. 

Het besturingssysteem dat Apple ontwikkelde voor zijn iPods en later voor de iPhone werd enthousiast ontvangen door automakers. Apple zelf kwam met de applicatie iPod Out, waarmee de infotainment systemen in auto’s gebruik kunnen maken van Apple functies, zowel qua design als besturing. Het systeem ‘iDrive’ van BMW laat de bestuurder zelfs gebruik maken van het bekende touch scrollwiel van Apple.  

Maar niet alleen op het gebied van geïntegreerde software liet Apple van zich spreken. Door Google Maps op de iPhone hadden automobilisten geen dure navigatiesystemen meer nodig om zich de weg te laten wijzen. Steve Jobs was pionier op het gebied van de nu zo bekende ‘apps’ op smartphones, die ook in de autoindustrie inmiddels hun weg hebben gevonden. Niet alleen op het gebied van navigatie, maar ook geavanceerder: tegenwoordig is het zelfs mogelijk de benzinemeter te checken of je auto op slot te doen met een mobiele telefoon. 

Steve Jobs streed al jaren tegen kanker en trad onlangs terug als ceo van Apple, het bedrijf dat hij in 1976 oprichtte. Hij werd 56 jaar oud. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding