Op het grootste klassiekerevenement van de Benelux, dat van 13-15 januari plaatsvindt in het MECC in Maastricht, laat Porsche in een eigen hal circa 40 auto’s zien. Deze vormen een ‘tijdlijn’ die de ruim 60-jarige historie van het merk weergeeft. Porsche-modellen die successen vierden in de Mille Miglia staan daarbij extra in de spotlights.

Alle Porsche Centra van Nederland stellen hiervoor unieke historische modellen ter beschikking. Zoals bijvoorbeeld een 356 speedster uit 1955, de allereerste 911 (901 uit 1964) en een Politie Porsche 911 SC Targa uit 1983.

Uithoudingsvermogen was én is een van de belangrijkste kenmerken van een Porsche. Mede daardoor vierde het merk vele successen in de fameuze Mille Miglia, de Italiaanse 1000-mijls-race van Brescia naar Rome en weer terug. De legendarische Porsche 550 Spyder is misschien wel de ultieme Mille Miglia-auto. Niet in het minst dankzij een drievoudige overwinning in 1955. Tegenwoordig is de Mille Miglia vooral een toonaangevend klassiekerevenement. Afgelopen jaar namen Gijs van Lennep en voormalig Minister President Jan Peter Balkenende met een 550 Spyder deel aan de Mille Miglia.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding