Renault was verder aanwezig met de Try ZE Tour, bestaande uit elektrische Fluence , Twizy en Kangoo -modellen. De sexy concept car DeZir is het eerste Renault-model van de hand van Laurens van den Acker, designchef bij Renault SA en zelf ook een oud-student van de TU Delft. De coole DeZir werd uitgebreid bewonderd door bezoekers van The Essence of Cool.

Een andere ster van Renault was de Twizy, de vooruitstrevende elektrische stadsauto die vanaf april bij de Nederlandse dealers staat. Het was de eerste keer dat de Twizy aanwezig was op een publiek evenement. Ook de Fluence ZE en de Kangoo ZE waren er – studenten en andere bezoekers konden zelfs een proefrit maken in de elektrische modellen. De komende maanden is Renault bij meer toonaangevende evenementen aanwezig met zijn ZE-modellen.

www.renault-ze.nl.

The Essence of Cool draait om de coolheid van producten en gebouwen. Het succes van bijvoorbeeld auto’s, kleding en meubelen hangt immers voor het grootste deel af van hoe cool ze zijn. Om studenten met de praktijk in aanraking te brengen, organiseerde de TU Delft dit symposium. Studenten konden lezingen bijwonen van beroemde architecten en designers. In aanloop naar het symposium konden studenten bovendien hun eerste schreden op het ontwerppad zetten door mee te doen aan de ontwerpwedstrijd voor een cool product. De resultaten zijn tijdens het symposium tentoongesteld.