Om er achter te komen welke auto’s favoriet zijn bij Amerikanen met veel geld keek het onderzoeksbureau TrueCar.com naar de meest verkochte modellen in postcodegebieden (de zogenaamde ZIP-codes) met het hoogste gemiddelde inkomen. Weliswaar komen eerst een paar Mercedessen en BMW’s uit de bus, om precies te zijn de E- of C-klasse en wat BMW betreft de bescheiden 328, gevolgd door de Lexus RX. Maar op de vijfde plaats prijkt de Prius. Die wordt verrassend gevolgd door de VW Jetta met daarna de twee Honda-modellen en de Camry van Toyota, allemaal auto’s van de gewone man. Op plaats tien staat dan weer een duurdere suv, de BMW X5.

TrueCar.com denkt dat veel mensen die in superdure flashy auto’s rijden meer in de categorie kapsones thuishoren dan dat ze echt centen hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding