Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van de Nuvema Rouwauto Rit, waarbij het officiële Guinness World Record van ‘langste stoet van rouwauto’s, ruimschoots werd verbroken.

De helft van de 1000 ondervraagden wil nog steeds met een traditionele kleur (zwarte of grijze) rouwauto vervoerd worden. Maar liefst 32,6% kiest inmiddels voor een andere kleur, waarbij vooral wit aan populariteit heeft gewonnen (18,2%). Andere kleuren die genoemd worden zijn onder andere blauw, rood, roze en groen. Slechts 16,1% van de Nederlanders heeft óf geen voorkeur of nog geen idee welke kleur de rouwauto moet zijn.

"Uitvaartverzorgers besteden veel zorg aan hun auto’s en merken steeds meer dat mensen bij een uitvaart bewust kiezen voor een bepaald type en kleur rouwauto", zegt Emile de Jong, adjunct-directeur bij Nuvema. "Ons onderzoek heeft dit bevestigd. Vroeger was de rouwauto standaard zwart of grijs. Tegenwoordig kiezen nabestaanden steeds vaker voor een bepaalde kleur rouwauto. Zij zoeken hiermee aansluiting bij de levensstijl van de overledene".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding