"We zijn verheugd dat dit fascinerende idee werkelijkheid wordt," zegt Susan Docherty, President en Managing Director van Chevrolet Europe. "Louis Chevrolet was een getalenteerd ingenieur met een passie voor autosport. Dit kunstwerk zal zijn enthousiasme en vindingrijkheid, die tot op de dag van vandaag mensen nog inspireren, verder doen voortleven," voegt Docherty toe.

Met een verwachte hoogte van vijf meter, is deze indrukwekkende sculptuur op weg om het grootste stalen kunstwerk van Zwitserland te worden. Het kunstwerk zal bestaan uit 71 stukken gegoten roestvrij staal die met de hand worden gepolijst. Hierdoor wordt het een ultra-glad en glanzend oppervlak. De maker is de Zwitserse kunstenaar Christian Gonzenbach wiens ontwerp werd gekozen als de beste van de vier creatieve inzendingen eerder dit jaar. Het kunstwerk maakt onderdeel uit van een reeks initiatieven die werd ontplooid ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Chevrolet die in 2011 werd gevierd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding