Dit en meer blijkt uit het eerste Dutch Wealth Report van Van Lanschot Bankiers. Klassieke auto’s scoren goed als niet-financiële investering bij vermogenden. Het zijn met name oudgeldmiljonairs die beleggen in oldtimers, juwelen en horloges. Het Dutch Wealth Report 2012 is het eerste grootschalige onderzoek onder miljonairs in Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS heeft in opdracht van Van Lanschot data uit diverse CBS-bronnen geanalyseerd om te komen tot een beschrijving van de miljonair in Nederland. Aanvullend is door onderzoeksbureau GfK een onderzoek uitgevoerd onder 257 Nederlandse miljonairs met vragen over hoe zij in het leven staan, hoe zij met hun vermogen omgaan en hoe zij denken over financiële onderwerpen.

Het volledige onderzoeksrapport is op te vragen of te downloaden via de website www.vermogeninnederland.nl

 

Meer hierover in Automobiel Management 19. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding