Jaguars, Cadillacs en MGB’s uit de jaren vijftig en zestig staan nu vaak weg te roesten in schuren, garages en weilanden. Met een krap budget en een nog krappere deadline kopen Fineman en Pacione deze verwaarloosde auto’s op om ze weer de glans te geven die ze ooit hadden. Als de mannen eenmaal hun gewenste object gevonden hebben, begint de lastige taak om de onderdelen te vinden die de auto weer zo origineel mogelijk maken. Ook spreken ze met ontwerpers, technici, eigenaars en liefhebbers over wat deze modellen zo bijzonder maakt. Lukt het de twee ervaren experts de auto’s zo op te knappen dat ze indruk kunnen maken op de onafhankelijke taxateur die hun eindresultaat op waarde zal beoordelen? Classic Car Rescue is vanaf maandag 14 januari te zien op Discovery Channel en Discovery Channel HD. Voor hun eerste klus zochten Fineman en Pacione een Jaguar E-type. Hun budget is met tienduizend pond gelimiteerd, omdat ze denken eenzelfde bedrag kwijt te zijn aan de restauratie. En er moet ook nog wel winst gemaakt worden natuurlijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding