Het onderzoek werd uitgevoerd onder 6.400 automobilisten in de leeftijd van 18 tot 25 jaar uit 15 Europese landen. Uit de resultaten bleek dat jonge Duitsers bij een oranje stoplicht eerder gas bijgeven dan andere jonge Europeanen, namelijk 68 procent tegenover het Europese gemiddelde van 66 procent. Grote discrepantie is volgens de onderzoekers bij het gehoorzamen van de verkeersborden en het gebruik van richtingaanwijzers. Bijna elke tweede jonge Duitse automobilist houdt zich aan de verkeersborden terwijl dat voor geheel Europa op 39 procent ligt. Bij het gebruik van richtingaanwijzers is de verhouding 46:37 procent.

Ook zijn jonge Europeanen agressiever in het verkeer. Maar liefst 67 procent van de ondervraagden scheldt in het verkeer op andere weggebruikers en 28 procent maakt afkeurende gebaren. In Duitsland liggen deze percentages op 62 respectievelijk 15 procent. Ook houden jonge Duitsers zich relatief rustig. Drie procent is wel eens opzettelijk tegen een andere auto gereden en vier procent heeft wel eens voorwerpen uit het autoraam tegen een andere auto gegooid. In Europa is dat gemiddeld zes procent waarbij jonge Turken met 14 procent het hoogst scoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding