Bonhams veiling: 8 ton voor Aston Martin DB4

Veilinghuis Bonhams heeft onlangs een Aston Martin DB4 Série 5 Vantage cabriolet uit 1963 verkocht voor 805 duizend euro. De auto ging voor het dubbele weg als waarvoor hij was geschat. De veiling werd in Parijs gehouden en heeft in totaal dertien miljoen euro opgeleverd.

Het was de tweede keer dat Bonhams in het Grand Palais in Parijs een Rétromobile veiling hield met auto’s, motorfietsen en automobilia en dit keer ook de Gipsy Moth bi-plane. De laatste is het vliegtuig dat in 1929 werd gebouwd door American Moth Corporation De Havilland en dat werd ingezet door Dysney Pollack in de film ‘Out of Africa’ net Meryl Streep en Robert Redford. Een anonieme koper uit Kenya kwam voor ruim tweehonderdduizend euro in het bezit van het vliegtuig. De hoogste prijs werd gerealiseerd door een 1929 Bentley 6.5-liter Speed Six tourer, die voor 828 duizend euro een nieuwe eigenaar vond.

Met de onthulling van de DB4 op de London Motor Show in 1958 verbaasde Aston Martin vriend en vijand. De Italiaans ogende Coupé was de eerste Aston Martin die volledig bij Aston Martin werd gebouwd door het voormalige Salmons Coachbuidling Works. De verkorte en lichtere GT maakte furore op de circuits en er kwam bovendien een zeer zeldzame DB4 GT Zagato. De cabriolet werd geïntroduceerd in 1961. Een destijds zeer zeldzame hardtop was af fabriek leverbaar. Van de totale DB4-productie van 1.110 exemplaren zijn er maar zeventig topless uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bonhams veiling: 8 ton voor Aston Martin DB4 - Automobielmanagement.nl

Bonhams veiling: 8 ton voor Aston Martin DB4

Veilinghuis Bonhams heeft onlangs een Aston Martin DB4 Série 5 Vantage cabriolet uit 1963 verkocht voor 805 duizend euro. De auto ging voor het dubbele weg als waarvoor hij was geschat. De veiling werd in Parijs gehouden en heeft in totaal dertien miljoen euro opgeleverd.

Het was de tweede keer dat Bonhams in het Grand Palais in Parijs een Rétromobile veiling hield met auto’s, motorfietsen en automobilia en dit keer ook de Gipsy Moth bi-plane. De laatste is het vliegtuig dat in 1929 werd gebouwd door American Moth Corporation De Havilland en dat werd ingezet door Dysney Pollack in de film ‘Out of Africa’ net Meryl Streep en Robert Redford. Een anonieme koper uit Kenya kwam voor ruim tweehonderdduizend euro in het bezit van het vliegtuig. De hoogste prijs werd gerealiseerd door een 1929 Bentley 6.5-liter Speed Six tourer, die voor 828 duizend euro een nieuwe eigenaar vond.

Met de onthulling van de DB4 op de London Motor Show in 1958 verbaasde Aston Martin vriend en vijand. De Italiaans ogende Coupé was de eerste Aston Martin die volledig bij Aston Martin werd gebouwd door het voormalige Salmons Coachbuidling Works. De verkorte en lichtere GT maakte furore op de circuits en er kwam bovendien een zeer zeldzame DB4 GT Zagato. De cabriolet werd geïntroduceerd in 1961. Een destijds zeer zeldzame hardtop was af fabriek leverbaar. Van de totale DB4-productie van 1.110 exemplaren zijn er maar zeventig topless uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding