Discovery Channel: rijden onder extreme condities

Drie Hollywoord-acteurs en twee top-coureurs gaan een extreme autorit maken over de meest erbarmelijke terreinen op aarde. Zoals de tweeduizend kilometer lange ijskoude Road of Bones in Siberië, de snikhete route dwars door de droge Taklamakanwoestijn in China en de gevaarlijke tocht door de jungle van Maleisië.

In elke rit zullen één acteur en één coureur plaatsnemen in de auto. De acteurs bestaan uit Tom Hardy, Henry Cavill en Adrien Brody, de coureurs zijn voormalig Formule-1 racer Mika Salo en motorcoureur Neil Hodgson. Maar de wegen waarop ze rijden zijn wel even van een andere orde dan ze gewend zijn. In het bevroren landschap van Rusland kunnen de temperaturen dalen tot zeventig graden onder nul, terwijl ze in de woestijn te maken krijgen met extreme hitte, gevaarlijke zandstormen en huizenhoge zandduinen. Het is een race waar het uiterste wordt gevraagd van mens én machine en waarbij teamwork cruciaal is. Halen ze ongeschonden de eindstreep? Driven To Extremes is vanaf dinsdag 26 maart om 21:00 uur te zien op Discovery Channel en Discovery Channel HD.

In de eerste aflevering zijn het Tom Hardy en Mika Salo die de extreme rit maken van de koudste stad op aarde, Jakoetsk, naar Oymyakon waar de temperaturen kunnen dalen tot zeventig graden onder nul. Ze rijden over de ‘Road of Bones’, vernoemd naar de vele dwangarbeiders die omkwamen tijdens het aanleggen van deze bizarre weg. Het is er zo koud dat ze de motor altijd moeten laten draaien, ook als ze onderweg stoppen om kennis te maken met de bevolking van het gebied en hun lokale tradities.

‘Superman’ Henry Cavill en motorcoureur Neil Hodgson krijgen te maken met hele andere omstandigheden. Zij maken een vierdaagse tocht door de Taklamakanwoestijn in China waar het zo warm wordt dat ze een eitje kunnen koken achter de voorruit. Het is lastig vooruit komen, want voortdurend komt hun auto vast te zitten in het rulle zand. En dan zijn er ook nog de grootste zandduinen ter wereld die met hun steile afgronden gevaarlijk zijn om over te steken. Daarbij slinkt hun waterrantsoen sneller dan verwacht, waardoor ze risico lopen op uitdroging.

In de derde aflevering zijn het Oscar-winnaar Adrien Brody en opnieuw Mika Salo die een extreme tocht maken in Maleisië. Midden in het moessonseizoen! Ze maken een tocht van 25 kilometer dwars door de dichtbegroeide jungle, waar talloze gevaren op de loer liggen. Het is het soort terrein dat killing is voor versnellingsbak, radiator en banden. Daarnaast kan een heftige regenbui binnen enkele minuten voor gevaarlijke overstromingen zorgen.

Driven To Extremes: 26 maart om 21:00 uur op Discovery Channel en Discovery Channel HD

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Discovery Channel: rijden onder extreme condities - Automobielmanagement.nl

Discovery Channel: rijden onder extreme condities

Drie Hollywoord-acteurs en twee top-coureurs gaan een extreme autorit maken over de meest erbarmelijke terreinen op aarde. Zoals de tweeduizend kilometer lange ijskoude Road of Bones in Siberië, de snikhete route dwars door de droge Taklamakanwoestijn in China en de gevaarlijke tocht door de jungle van Maleisië.

In elke rit zullen één acteur en één coureur plaatsnemen in de auto. De acteurs bestaan uit Tom Hardy, Henry Cavill en Adrien Brody, de coureurs zijn voormalig Formule-1 racer Mika Salo en motorcoureur Neil Hodgson. Maar de wegen waarop ze rijden zijn wel even van een andere orde dan ze gewend zijn. In het bevroren landschap van Rusland kunnen de temperaturen dalen tot zeventig graden onder nul, terwijl ze in de woestijn te maken krijgen met extreme hitte, gevaarlijke zandstormen en huizenhoge zandduinen. Het is een race waar het uiterste wordt gevraagd van mens én machine en waarbij teamwork cruciaal is. Halen ze ongeschonden de eindstreep? Driven To Extremes is vanaf dinsdag 26 maart om 21:00 uur te zien op Discovery Channel en Discovery Channel HD.

In de eerste aflevering zijn het Tom Hardy en Mika Salo die de extreme rit maken van de koudste stad op aarde, Jakoetsk, naar Oymyakon waar de temperaturen kunnen dalen tot zeventig graden onder nul. Ze rijden over de ‘Road of Bones’, vernoemd naar de vele dwangarbeiders die omkwamen tijdens het aanleggen van deze bizarre weg. Het is er zo koud dat ze de motor altijd moeten laten draaien, ook als ze onderweg stoppen om kennis te maken met de bevolking van het gebied en hun lokale tradities.

‘Superman’ Henry Cavill en motorcoureur Neil Hodgson krijgen te maken met hele andere omstandigheden. Zij maken een vierdaagse tocht door de Taklamakanwoestijn in China waar het zo warm wordt dat ze een eitje kunnen koken achter de voorruit. Het is lastig vooruit komen, want voortdurend komt hun auto vast te zitten in het rulle zand. En dan zijn er ook nog de grootste zandduinen ter wereld die met hun steile afgronden gevaarlijk zijn om over te steken. Daarbij slinkt hun waterrantsoen sneller dan verwacht, waardoor ze risico lopen op uitdroging.

In de derde aflevering zijn het Oscar-winnaar Adrien Brody en opnieuw Mika Salo die een extreme tocht maken in Maleisië. Midden in het moessonseizoen! Ze maken een tocht van 25 kilometer dwars door de dichtbegroeide jungle, waar talloze gevaren op de loer liggen. Het is het soort terrein dat killing is voor versnellingsbak, radiator en banden. Daarnaast kan een heftige regenbui binnen enkele minuten voor gevaarlijke overstromingen zorgen.

Driven To Extremes: 26 maart om 21:00 uur op Discovery Channel en Discovery Channel HD

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding