Oplappen McLaren van Atkinson kostte een miljoen

De verzekeraars van de McLaren F1 die Mr Bean-acteur Rowan Atkinson eind 2011 in de prak reed, hebben ruim een miljoen euro moeten neertellen voor het herstellen van de schade. Dat is veruit de hoogste schaderekening die ooit in Groot-Brittannië is uitbetaald.

Atkinson staat bekend als een uitstekend rijder maar kon niet voorkomen dat zijn luxe automobiel een kleine twee jaar geleden bij Peterborough in Midden-Engeland tegen een boom belandde en nagenoeg volledig werd vernield.

Atkinson wilde de McLaren niet af laten schrijven maar liet de auto afleveren bij de McLaren garage in Woking. Daar hadden ze meer dan een jaar nodig om het voertuig weer in de originele staat te herstellen. Dat leidde tot een rekening van omgerekend 1.050.000 euro, meer dan de 730 duizend euro die Atkinson oorspronkelijk voor de auto had neergeteld.

De verzekeraar, die liever anoniem wil blijven, gaf het groene licht omdat een nieuwe McLaren momenteel zeker het drievoudige zou kosten. Een tussenpersoon voor autoverzekeringen heeft voor de gein uitgerekend wat het iemand als Atkinson zou kosten om een dergelijke auto na één schadegeval te verzekeren en komt op 45 duizend euro per jaar met 230 duizend euro eigen risico. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oplappen McLaren van Atkinson kostte een miljoen - Automobielmanagement.nl

Oplappen McLaren van Atkinson kostte een miljoen

De verzekeraars van de McLaren F1 die Mr Bean-acteur Rowan Atkinson eind 2011 in de prak reed, hebben ruim een miljoen euro moeten neertellen voor het herstellen van de schade. Dat is veruit de hoogste schaderekening die ooit in Groot-Brittannië is uitbetaald.

Atkinson staat bekend als een uitstekend rijder maar kon niet voorkomen dat zijn luxe automobiel een kleine twee jaar geleden bij Peterborough in Midden-Engeland tegen een boom belandde en nagenoeg volledig werd vernield.

Atkinson wilde de McLaren niet af laten schrijven maar liet de auto afleveren bij de McLaren garage in Woking. Daar hadden ze meer dan een jaar nodig om het voertuig weer in de originele staat te herstellen. Dat leidde tot een rekening van omgerekend 1.050.000 euro, meer dan de 730 duizend euro die Atkinson oorspronkelijk voor de auto had neergeteld.

De verzekeraar, die liever anoniem wil blijven, gaf het groene licht omdat een nieuwe McLaren momenteel zeker het drievoudige zou kosten. Een tussenpersoon voor autoverzekeringen heeft voor de gein uitgerekend wat het iemand als Atkinson zou kosten om een dergelijke auto na één schadegeval te verzekeren en komt op 45 duizend euro per jaar met 230 duizend euro eigen risico. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding