Elektrische AMG powerboat met 1.656 kiloWatt

Mercedes-AMG en Cigarette Racing presenteren het nieuwste resultaat van hun samenwerking op de Miami International Boat Show (14-18 februari 2013). Componenten uit de Mercedes SLS AMG Coupé Electric Drive zijn overgenomen in het ontwerp van deze engineeringstudie.

De high-performance aandrijflijn uit de elektrische supersportwagen verandert de powerboat in ’s werelds krachtigste en snelste elektrisch aangedreven motorboot. De ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ heeft een indrukwekkend vermogen van 1.656 kW en een maximumkoppel van 3.000 Nm.

De inspiratie voor de aandrijflijn werd door de Amerikaanse onderneming dichtbij huis in Amerika opgedaan. Naast ‘s werelds krachtigste elektrische auto is de SLS AMG Coupé Electric Drive namelijk ook de snelste elektrisch aangedreven productieauto in de VS. De technologie, prestaties en het design van de boot zijn grotendeels gebaseerd op de elektrische supersportwagen uit het Duitse Affalterbach. De boot is 11,6 meter lang.

Mercedes-AMG maakt gebruik van twee aandrijfunits, met elk zes onafhankelijke elektromotoren. Aan de achterkant van de boot hebben beide krachtbronnen hun eigen transmissie. De boot is uitgerust met de twaalf compacte, watergekoelde permanent-magnetische synchrone elektromotoren die het hart vormen van de SLS AMG Coupé Electric Drive. Elke elektromotor levert 138 kW en 250 Nm. Het maximale vermogen (1.656 kW) en het maximale koppel van 3.000 Nm zorgen voor een topsnelheid van160 km/u en wat hem tot ’s werelds snelste elektrisch aangedreven powerboat maakt. De lithium-ion accu voor de boot bestaat uit 48 modules met 3,5 duizend cellen die samen 240 kWh genereren en de spanning is 400 volt. De batterij is het resultaat van de samenwerking tussen Mercedes-AMG GmbH in Affalterbach en Mercedes AMG High Performance Powertrains Ltd. De in Brixworth (Engeland).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Elektrische AMG powerboat met 1.656 kiloWatt - Automobielmanagement.nl

Elektrische AMG powerboat met 1.656 kiloWatt

Mercedes-AMG en Cigarette Racing presenteren het nieuwste resultaat van hun samenwerking op de Miami International Boat Show (14-18 februari 2013). Componenten uit de Mercedes SLS AMG Coupé Electric Drive zijn overgenomen in het ontwerp van deze engineeringstudie.

De high-performance aandrijflijn uit de elektrische supersportwagen verandert de powerboat in ’s werelds krachtigste en snelste elektrisch aangedreven motorboot. De ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ heeft een indrukwekkend vermogen van 1.656 kW en een maximumkoppel van 3.000 Nm.

De inspiratie voor de aandrijflijn werd door de Amerikaanse onderneming dichtbij huis in Amerika opgedaan. Naast ‘s werelds krachtigste elektrische auto is de SLS AMG Coupé Electric Drive namelijk ook de snelste elektrisch aangedreven productieauto in de VS. De technologie, prestaties en het design van de boot zijn grotendeels gebaseerd op de elektrische supersportwagen uit het Duitse Affalterbach. De boot is 11,6 meter lang.

Mercedes-AMG maakt gebruik van twee aandrijfunits, met elk zes onafhankelijke elektromotoren. Aan de achterkant van de boot hebben beide krachtbronnen hun eigen transmissie. De boot is uitgerust met de twaalf compacte, watergekoelde permanent-magnetische synchrone elektromotoren die het hart vormen van de SLS AMG Coupé Electric Drive. Elke elektromotor levert 138 kW en 250 Nm. Het maximale vermogen (1.656 kW) en het maximale koppel van 3.000 Nm zorgen voor een topsnelheid van160 km/u en wat hem tot ’s werelds snelste elektrisch aangedreven powerboat maakt. De lithium-ion accu voor de boot bestaat uit 48 modules met 3,5 duizend cellen die samen 240 kWh genereren en de spanning is 400 volt. De batterij is het resultaat van de samenwerking tussen Mercedes-AMG GmbH in Affalterbach en Mercedes AMG High Performance Powertrains Ltd. De in Brixworth (Engeland).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding