Gevaarlijke wegen, druk verkeer, gestoorde weggebruikers en krappe deadlines maar Mariani bezoekt ook fabrieken waar de vrachtwagens worden gemaakt. Hoogtepunt voor de gepassioneerde truckfanaat is als hij mag meerijden op enkele old skool vintage modellen. Zoals de 64 White Freightliner Cabover en de originele tankwagen die gebruikt werd in de klassieke Spielbergfilm ‘Duel’ uit 1971. American Trucker 2 is vanaf maandag 1 april om 22:00 uur te zien op Discovery Channel en Discovery Channel HD.

Het gaat Miriani vooral om de wagens zelf. Hij wordt lyrisch als hij een evenement bezoekt vol vintage modellen zoals een oude Peterbilt, Kenworth en White Freightliner. En hij gaat helemaal uit zijn dak als hij samen met een verzamelaar een verroeste GMC Crackerbox vindt op een autokerkhof en waarvan de originele motor het nog steeds doet. Het hoeven voor Robb niet alleen maar oude modellen te zijn. Hij is net zo enthousiast als hij de grootste vrachtwagenfabriek van Amerika bezoekt waar de moderne 2011 Cascadia Freightliner wordt gebouwd. Hij ziet hoe een complete wagen in minder dan acht uur in elkaar wordt gezet, 42 stuks per dag.