Eerste Audi Tradition bij Pon trekt 1.000 bezoekers

Audi Tradition, het eerste grootschalige Audi-evenement van Nederland, heeft afgelopen zaterdag naar schatting duizend bezoekers getrokken. Honderden modellen van Audi, Auto Union, DKW, Wanderer, Horch en NSU kwamen naar het terrein van Pon in Leusden.

Audi Nederland organiseerde het evenement in samenwerking met de Audi Club Internationaal Nederland waarin de zes Nederlandse merkenclubs zijn ondergebracht. De aanwezigen genoten tijdens Audi Tradition van elkaars vier- en tweewielers die een dwarsdoorsnee vormden van voertuigen die stamden van ver voor de oorlog tot aan de nieuwste modellen van Audi. Naast de diverse techniekworkshops trok het concours d’elegance met klassiekers en youngtimers veel liefhebbers. Na rijp beraad riep een jury de gerestaureerde NSU Wankel Spider uit 1965 van Kees Bos uit Nieuw-Milligen uit tot de mooiste auto van het concours. Bos is naar eigen zeggen ‘verliefd op de Audi-merken’. Naast zijn origineel Nederlandse NSU heeft hij een nieuwe Audi A6 Avant voor dagelijks gebruik. Zijn tik voor het merk zit in de familie: ook zijn broer was tijdens het concours genomineerd door de jury met een schitterende NSU Ro 80.

Vanwege het succes van Audi Tradition – een aantal van de bezoekers sprak al van de leukste bijeenkomst van Europa – overwegen de organisatoren er een regelmatig terugkerend evenement van te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Eerste Audi Tradition bij Pon trekt 1.000 bezoekers - Automobielmanagement.nl

Eerste Audi Tradition bij Pon trekt 1.000 bezoekers

Audi Tradition, het eerste grootschalige Audi-evenement van Nederland, heeft afgelopen zaterdag naar schatting duizend bezoekers getrokken. Honderden modellen van Audi, Auto Union, DKW, Wanderer, Horch en NSU kwamen naar het terrein van Pon in Leusden.

Audi Nederland organiseerde het evenement in samenwerking met de Audi Club Internationaal Nederland waarin de zes Nederlandse merkenclubs zijn ondergebracht. De aanwezigen genoten tijdens Audi Tradition van elkaars vier- en tweewielers die een dwarsdoorsnee vormden van voertuigen die stamden van ver voor de oorlog tot aan de nieuwste modellen van Audi. Naast de diverse techniekworkshops trok het concours d’elegance met klassiekers en youngtimers veel liefhebbers. Na rijp beraad riep een jury de gerestaureerde NSU Wankel Spider uit 1965 van Kees Bos uit Nieuw-Milligen uit tot de mooiste auto van het concours. Bos is naar eigen zeggen ‘verliefd op de Audi-merken’. Naast zijn origineel Nederlandse NSU heeft hij een nieuwe Audi A6 Avant voor dagelijks gebruik. Zijn tik voor het merk zit in de familie: ook zijn broer was tijdens het concours genomineerd door de jury met een schitterende NSU Ro 80.

Vanwege het succes van Audi Tradition – een aantal van de bezoekers sprak al van de leukste bijeenkomst van Europa – overwegen de organisatoren er een regelmatig terugkerend evenement van te maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding