Sinds de heropening in 2011 zijn er inmiddels 500.000 bezoekers de toegangspoort gepasseerd. Het herstel van dit museum is dus niet voor niets geweest en resulteerde zelfs in een internationale erkenning van The Times met een 35ste plek in de top 50 van beste musea in de wereld.

Het eerste gebouw ontstond in 1933 op een steenworp afstand van de huidige locatie aan de Po. Het ligt in het hart van waar ooit de eerste Italiaanse automobielfabrieken ontstonden. Carlo Biscaretti di Ruffia was een van de pioniers die tevens participeerde in de oprichting van Fiat en de stad en haar industrie ook een eigen museum gaf. Het Museo dell’Automobile di Torino is een must voor wie geboeid wordt door de geschiedenis van de Italiaanse auto-industrie. Jaarlijks worden er bijzondere tijdelijke tentoonstellingen gehouden met hoogtepunten uit deze rijke geschiedenis.

Museo Nazionale dell’Automobile, Torino from Paolo Riolzi on Vimeo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding