1.700 fans van Smart vieren jubilea in Luzern

Vijftien jaar Smart en de anderhalf miljoenste Fortwo – tijdens de 2013-editie van Smart Times hadden de liefhebbers van het merk reden voor een feestje. Afgelopen weekend kwamen zeventienhonderd fans van het merk uit 24 landen naar Zwitserse Luzern voor ’s werelds grootste evenement voor Smart-rijders.

Afgelopen zaterdag reden 1.203 Smartjes van Buochs naar Seelisberg en terug – een uniek gezicht in de bergen hoog boven het Meer van Luzern. Volgend jaar vindt het evenement Smart Times nummer14 plaats in Portugal. Voor het vijftienjarig bestaan van Smart verkoos de wereldwijde community Zwitserland als passende locatie, namelijk het land van één van de oprichters van de tweepersoons stadsauto, Nicolas G. Hayek. Hij is ook de uitvinder van het Swatch-horloge en met hem ontwikkelde Mercedes-Benz in de jaren negentig het concept voor het huidige model. In 1998 verscheen de eerste Smart op de openbare weg. Enkele weken geleden rolde de 1,5 miljoenste Smart fortwo in het Franse Hambach van de productielijn: een cabrio electric drive. De gemiddelde productie van de Fortwo is dus honderdduizend stuks per jaar geweest.

Annette Winkler, directeur van Smart, overhandigde de jubileum-Smart aan het Duitse autotijdschrift ‘auto motor und sport’, dat de auto aan de hoogstbiedende lezer zal verkopen. De opbrengst van de veiling wordt vervolgens gedoneerd aan een studieproject van de Technische Universiteit van München voor de promotie van elektrische mobiliteit op het Afrikaanse continent.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

1.700 fans van Smart vieren jubilea in Luzern - Automobielmanagement.nl

1.700 fans van Smart vieren jubilea in Luzern

Vijftien jaar Smart en de anderhalf miljoenste Fortwo – tijdens de 2013-editie van Smart Times hadden de liefhebbers van het merk reden voor een feestje. Afgelopen weekend kwamen zeventienhonderd fans van het merk uit 24 landen naar Zwitserse Luzern voor ’s werelds grootste evenement voor Smart-rijders.

Afgelopen zaterdag reden 1.203 Smartjes van Buochs naar Seelisberg en terug – een uniek gezicht in de bergen hoog boven het Meer van Luzern. Volgend jaar vindt het evenement Smart Times nummer14 plaats in Portugal. Voor het vijftienjarig bestaan van Smart verkoos de wereldwijde community Zwitserland als passende locatie, namelijk het land van één van de oprichters van de tweepersoons stadsauto, Nicolas G. Hayek. Hij is ook de uitvinder van het Swatch-horloge en met hem ontwikkelde Mercedes-Benz in de jaren negentig het concept voor het huidige model. In 1998 verscheen de eerste Smart op de openbare weg. Enkele weken geleden rolde de 1,5 miljoenste Smart fortwo in het Franse Hambach van de productielijn: een cabrio electric drive. De gemiddelde productie van de Fortwo is dus honderdduizend stuks per jaar geweest.

Annette Winkler, directeur van Smart, overhandigde de jubileum-Smart aan het Duitse autotijdschrift ‘auto motor und sport’, dat de auto aan de hoogstbiedende lezer zal verkopen. De opbrengst van de veiling wordt vervolgens gedoneerd aan een studieproject van de Technische Universiteit van München voor de promotie van elektrische mobiliteit op het Afrikaanse continent.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding