Dat gebeurde tijdens een galadiner in het Londense Renaissance St Pancras Hotel. De internationale jury bestond uit zeventien experts op het gebied van musea, (klassieke) auto-evenementen, auto-ontwerpers en oud-coureurs. De uitreiking vond voor de derde keer plaats. Genomineerd waren ook ditmaal personen, evenementen en bedrijven uit Europa, Azië, Verenigde Staten en Australië op het gebied van de klassieke automobiel.

De Awards worden jaarlijks uitgereikt in verschillende categorieën, waaronder Car of the Year, Restoration of the Year en Motorsport Event of the Year. Daarnaast is er een categorie voor Museum of the Year. Genomineerd naast ‘ons’ winnende Louwman Museum waren ook het Blackhawk Automotive Museum (USA), LeMay – America’s Car Museum, Museo Nicolis (I), Mullin Automotive Museum en het Mercedes-Benz Museum (D).