Tijdens deze Winterinspectie lieten meer dan vijftienduizend rijders hun auto controleren om zodoende goed voorbereid de winter in te kunnen. Daarbij werd een donatiebedrag van € 2,50 gevraagd. Eric Nolet van Stichting ALS Nederland nam de cheque in ontvangst.

Namens Hyundai boden Frans Ruijter, manager parts & accessoires van Hyundai-importeur Greenib Car, en Gerben Lesscher namens de Hyundai-dealerorganisatie de cheque aan. Frans Ruijter: "Wij hechten er veel waarde aan dat met het bedrag goede dingen worden gedaan en het geen druppel op de gloeiende plaat is. Het geld is door onze rijders samengebracht met de wens dit in Nederland te besteden. Dat gaat ook nu weer gebeuren."

Zodoende is met Eric Nolet van Stichting ALS Nederland afgesproken dat de donatie van de Hyundai-rijders wordt ingezet voor de jaarlijkse terugkerende ALS Familiedag in 2014. Een dag met allerlei activiteiten voor de patiënt en de directe familie. Maar vooral om samen te praten en kennis en ervaringen te delen. Gerben Lesscher, die zelf zijn vader aan ALS heeft verloren, vertelt: "Lotgenoten komen graag samen. Dat betekent veel voor alle betrokkenen. Ik ben blij dat het mooie bedrag dat de Hyundai-rijders tijdens de Winterinspectie bijeen hebben gebracht, nu zo ontzettend goed wordt besteed."