Rinspeed Regus: zelfrijdende auto mobiel kantoor

Regus, wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken, werkt samen met Rinspeed aan de ontwikkeling van de XchangE. Deze conceptauto moet ‘de derde werkplek’ worden. Hij staat begin maart op de Auto Salon in Genève.

Met het nieuwe concept van de zelfrijdende auto wordt een auto verandert in een kantoor met vergaderruimte en alle benodigde communicatiefuncties. Zo wordt de autorit een moment van zaken doen en gaat de reistijd niet meer verloren. Dit project ondersteunt de inspanningen van Regus om werken onderweg te faciliteren en vormt een aanvulling op het groeiende netwerk van Regus Express locaties langs snelwegen in Europa. In de toekomst zou de auto naast andere transporthubs de derde werkplek (zijnde niet het kantoor of thuis) kunnen zijn.

In het innovatieve ontwerp van de XchangE kunnen de twee voorstoelen worden omgedraaid, waardoor een mobiele werk- en vergaderplek voor vier personen ontstaat. Dankzij de geavanceerde technologie en infotainmentsystemen van de auto kunnen de passagiers verbinding maken met kantoor, productief werken of een presentatie geven met hun laptop. Het resultaat is een comfortabele en besloten ruimte die van een file op weg naar de luchthaven productieve werktijd maakt.

De Regus Express strategie heeft inmiddels geleid tot laagdrempelige zakelijke faciliteiten en werkplekken langs wegen en snelwegen en in de buurt van andere transporthubs – zoals spoorwegstations, servicelocaties langs de snelweg en, als onderdeel van een pilot met Shell, tankstations in heel Berlijn.

Regus heeft een netwerk van meer dan achttienhonderd business centers in honderd landen. De ruimten zijn van alle gemakken voorzien en mensen kunnen hier altijd neerstrijken om te werken, of dat nu een paar minuten is of een paar jaar. Bedrijven zoals Google, Toshiba en GlaxoSmithKline hebben voor Regus gekozen om flexibele werkomstandigheden te creëren.
Rinspeed is al dertig jaar een Zwitserse denktank en mobiliteitslaboratorium voor de auto-industrie. Innovaties, ideeën en creaties, altijd gekoppeld aan emoties, hebben geresulteerd in een lange lijst van producten. Rinspeed is een besloten vennootschap die wordt geleid door oprichter Frank Rinderknecht.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rinspeed Regus: zelfrijdende auto mobiel kantoor - Automobielmanagement.nl

Rinspeed Regus: zelfrijdende auto mobiel kantoor

Regus, wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken, werkt samen met Rinspeed aan de ontwikkeling van de XchangE. Deze conceptauto moet ‘de derde werkplek’ worden. Hij staat begin maart op de Auto Salon in Genève.

Met het nieuwe concept van de zelfrijdende auto wordt een auto verandert in een kantoor met vergaderruimte en alle benodigde communicatiefuncties. Zo wordt de autorit een moment van zaken doen en gaat de reistijd niet meer verloren. Dit project ondersteunt de inspanningen van Regus om werken onderweg te faciliteren en vormt een aanvulling op het groeiende netwerk van Regus Express locaties langs snelwegen in Europa. In de toekomst zou de auto naast andere transporthubs de derde werkplek (zijnde niet het kantoor of thuis) kunnen zijn.

In het innovatieve ontwerp van de XchangE kunnen de twee voorstoelen worden omgedraaid, waardoor een mobiele werk- en vergaderplek voor vier personen ontstaat. Dankzij de geavanceerde technologie en infotainmentsystemen van de auto kunnen de passagiers verbinding maken met kantoor, productief werken of een presentatie geven met hun laptop. Het resultaat is een comfortabele en besloten ruimte die van een file op weg naar de luchthaven productieve werktijd maakt.

De Regus Express strategie heeft inmiddels geleid tot laagdrempelige zakelijke faciliteiten en werkplekken langs wegen en snelwegen en in de buurt van andere transporthubs – zoals spoorwegstations, servicelocaties langs de snelweg en, als onderdeel van een pilot met Shell, tankstations in heel Berlijn.

Regus heeft een netwerk van meer dan achttienhonderd business centers in honderd landen. De ruimten zijn van alle gemakken voorzien en mensen kunnen hier altijd neerstrijken om te werken, of dat nu een paar minuten is of een paar jaar. Bedrijven zoals Google, Toshiba en GlaxoSmithKline hebben voor Regus gekozen om flexibele werkomstandigheden te creëren.
Rinspeed is al dertig jaar een Zwitserse denktank en mobiliteitslaboratorium voor de auto-industrie. Innovaties, ideeën en creaties, altijd gekoppeld aan emoties, hebben geresulteerd in een lange lijst van producten. Rinspeed is een besloten vennootschap die wordt geleid door oprichter Frank Rinderknecht.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding