AM-weekendtip: Techno Classica in Essen

Van 27 tot en met 30 maart vindt in het Duitse Essen de Techno Classica plaats, een van de grootste evenementen voor oldtimerliefhebbers. Dit jaar staan met name de Italianen in de spotlights, met designhuis en carrosseriebouwer Zagato voorop.

In het Duitse Essen, op ongeveer 2,5 uur rijden van Amsterdam, vindt ieder jaar eind maart de Techno Classica plaats. Dit jaar wordt het evenement voor oude auto’s en motorfietsen georganiseerd van 26 tot 30 maart (vanaf 27 maart voor het grote publiek). De organisatoren hebben aangekondigd dat meer dan 1.200 exposanten hun auto’s en materiaal tentoon zullen stellen, en dat 27 constructeurs een officiële stand zullen hebben. Italië staat meermaals in de kijker, met 60 jaar Alfa Romeo Giulietta, 95 jaar Zagato, 100 jaar Maserati en de tentoonstelling ‘La Tradizione Italiana Sportiva 1914 – 2014′, met Alfa Romeo’s, Ferrari’s, Lancia’s, Maserati’s en Aston Martins voorzien van een koetswerk van Zagato.

Techno Classica viert ook 110 jaar Rolls-Royce en 50 jaar Ford Mustang. Daarnaast staat de AC Cobra in de spotlights, evenals de sportieve creaties van de merken Audi, Horch, Auto Union, DKW en NSU. Mercedes stelt enkele belangrijke competitiewagens uit zijn geschiedenis voor en Mini herdenkt de eerste overwinning van een Mini in de rally van Monte Carlo, vijftig jaar geleden. Ook Volvo herinnert de bezoekers aan zijn glorietijden op circuit en ten slotte wordt ook de veertigste verjaardag van de Porsche 911 Turbo gevierd.

Voor de liefhebber: op donderdag 27 en vrijdag 28 maart is Porsche-verzamelaar Magnus Walker aanwezig op de stand van Porsche. Om 11.00 en 15.00 uur geeft hij handtekeningen aan andere Porsche fans. Modeontwerper Walker is een geboren Brit, maar woont in Los Angeles. Hij heeft een indrukwekkende verzameling van circa 30 Porsches. De nadruk ligt daarbij op vroege 911 (Turbo) modellen.

Op het evenement worden 190.000 bezoekers verwacht. Meer info via deze link.

AM-weekendtip: Techno Classica in Essen - Automobielmanagement.nl

AM-weekendtip: Techno Classica in Essen

Van 27 tot en met 30 maart vindt in het Duitse Essen de Techno Classica plaats, een van de grootste evenementen voor oldtimerliefhebbers. Dit jaar staan met name de Italianen in de spotlights, met designhuis en carrosseriebouwer Zagato voorop.

In het Duitse Essen, op ongeveer 2,5 uur rijden van Amsterdam, vindt ieder jaar eind maart de Techno Classica plaats. Dit jaar wordt het evenement voor oude auto’s en motorfietsen georganiseerd van 26 tot 30 maart (vanaf 27 maart voor het grote publiek). De organisatoren hebben aangekondigd dat meer dan 1.200 exposanten hun auto’s en materiaal tentoon zullen stellen, en dat 27 constructeurs een officiële stand zullen hebben. Italië staat meermaals in de kijker, met 60 jaar Alfa Romeo Giulietta, 95 jaar Zagato, 100 jaar Maserati en de tentoonstelling ‘La Tradizione Italiana Sportiva 1914 – 2014′, met Alfa Romeo’s, Ferrari’s, Lancia’s, Maserati’s en Aston Martins voorzien van een koetswerk van Zagato.

Techno Classica viert ook 110 jaar Rolls-Royce en 50 jaar Ford Mustang. Daarnaast staat de AC Cobra in de spotlights, evenals de sportieve creaties van de merken Audi, Horch, Auto Union, DKW en NSU. Mercedes stelt enkele belangrijke competitiewagens uit zijn geschiedenis voor en Mini herdenkt de eerste overwinning van een Mini in de rally van Monte Carlo, vijftig jaar geleden. Ook Volvo herinnert de bezoekers aan zijn glorietijden op circuit en ten slotte wordt ook de veertigste verjaardag van de Porsche 911 Turbo gevierd.

Voor de liefhebber: op donderdag 27 en vrijdag 28 maart is Porsche-verzamelaar Magnus Walker aanwezig op de stand van Porsche. Om 11.00 en 15.00 uur geeft hij handtekeningen aan andere Porsche fans. Modeontwerper Walker is een geboren Brit, maar woont in Los Angeles. Hij heeft een indrukwekkende verzameling van circa 30 Porsches. De nadruk ligt daarbij op vroege 911 (Turbo) modellen.

Op het evenement worden 190.000 bezoekers verwacht. Meer info via deze link.