"Bezoekers kunnen dan niet alleen genieten van het fraaie uiterlijk van deze Amerikaanse muscle car, maar ook van het imposante motorgeluid. Daar kunnen ze bij de Formule I momenteel nog wat van leren," zegt Adriaan de Vries, directeur van Corvette-importeur Nefkens.
De Corvette Stingray is het meest krachtige Corvette standaardmodel ooit. De 6.2-liter LT1 V8-motor levert een motorvermogen van 343 kW (466 pk) en een koppel van 630 Nm bij 4.600 tpm. Het is ook het eerste standaard Corvette-model ooit dat in net iets meer dan 4 seconden van 0 tot 100 km/u accelereert. De Vries: "De nieuwe Corvette heeft meer vermogen, geeft nog meer rijplezier en heeft een lager brandstofverbruik. De Corvette C7 Stingray heeft vergeleken met alle voorgaande standaard Corvettes de snelste acceleratie, de beste grip in bochten, is het beste geschikt voor de autosport, remt het allerbeste en heeft het laagste brandstofverbruik. De nieuwe Stingray is dankzij een intensief testprogramma in Europa volledig uitgerust en afgestemd op de wensen en voorkeuren van de consumenten in Europa. Ondermeer door talloze testritten op de Duitse Autobahn, op de fameuze Nürburgring en op kronkelige bergwegen in de Alpen. Hij wordt in Europa standaard geleverd met het uitgebreide Z51 performance pack."

De Corvette Stingray coupé is in Nederland leverbaar vanaf € 124.995,- inclusief BTW/BPM, de prijslijst van de convertible start bij € 127.995,-.