In de week voorafgaand aan het inmiddels 64-jarige concours worden de laatste decennia al tal van evenementen en de bekende Gooding- en RM-veilingen georganiseerd. Pebble Beach RetroAuto, dat dit jaar voor de tiende keer wordt gehouden, moet voor de nieuwe evenementen wel verhuizen naar een andere locatie.
Tijdens het nieuwe Pebble Beach Classic Car Forum komen belangrijke vraagstukken tijdens paneldiscussies en interviews aan de orde die de mensen in de wereld van de klassiekerverzamelaars bezighouden. Hiervoor wordt tijd vrijgemaakt van donderdag tot en met zaterdag  (14-16 augustus) in een speciaal paviljoen. Onder de sprekers zijn Jochen Mass, Sir Stirling Moss and Sir Jackie Stewart, de designers Chris Bangle, Moray Callum, Shiro Nakamura, Ed Welburn en Andrea Zagato, de oldtimer-taxateurs en oldtimer-coureurs Leigh en Leslie Keno, prominenten uit de media en verzamelaars.

In samenhang met het forum is er een expositie in het Spanish Bay Tennis Pavilion, dat geopend zal zijn eveneens van donderdag t/m zaterdag.
Het Concours d’Elegance werd voor het eerst gehouden samen met de Pebble Beach Road Races in 1950. Omdat de wegen door de heuvels van Del Monte Forest te gevaarlijk waren werd Laguna Seca gebouwd en al snel vielen beide evenementen niet meer samen. Het Concours stond op zichzelf tot 1974, toen het weer samen met de historische races werd georganiseerd. (HHemmes)