AM-weekendtip: Concours d’Elégance Het Loo

Alweer voor de elfde keer fungeert Paleis Het Loo als decor voor het tweejaarlijkse evenement Concours d’élégance. Bepaald geen kleinschalig feestje, want volgens de organisatie trok het concours in 2011 rond de twintigduizend liefhebbers.

Dit jaar is Renault de hoofdsponsor van Concours d’Elegance Paleis Het Loo. Tijdens Nederlands mooiste oldtimerevent worden liefhebbers groots getrakteerd op de rijdende historie van het merk, inclusief de nieuwe Twingo, die in het derde kwartaal bij de dealers arriveert. Daarnaast kan er kennis worden gemaakt met de allereerste Renault Type A uit 1898. De Renaults schitteren op een speciaal deel van het terrein voor Paleis Het Loo. Verder nemen een aantal zeer bijzondere historische modellen van het merk, die allemaal particulier bezit zijn, deel aan het Internationale Concours. Ook maken diverse Renaults deel uit van het Nationale Concours en kunnen we uiteraard ook vele andere internationale klassiekers tegemoet zien. Onder andere Maserati, dat zijn 100 jarig bestaan viert, zal acte de présence geven.

Nieuw is dat de ‘Bassecour’, het plein voor het paleis, ook wordt gebruikt. Organisator Jan-Peter Nijmeijers van Classic Events: "Dankzij de nieuwe locatie wint het evenement aan prestige en kunnen we de deelnemers aan het internationale concours op een nog passendere plek presenteren en jureren".

Ook de klasse van de Etceterini’s (de kleine Italiaanse carrosseriebouwers) belooft meer dan de moeite waard te worden. Verder zal er veel aandacht zijn voor Bentley en thema’s als Special Coachwork, de Gentleman Sportscars en mooi en glimmend koper in de Edwardian-klasse. Medeorganisator Timo Rietbergen: "Al deze schoonheden zullen op de nieuwe locatie prachtig tot hun recht komen. En heel praktisch; nu de auto’s op het verharde plein staan, zijn we voor het welslagen van het concours minder van het weer afhankelijk. Een mooie bijkomstigheid is dat onze bezoekers gratis het paleis in mogen. Wij denken dat vooral de dames een paleisbezoek zullen waarderen".

Kijk voor meer informatie en tickets op www.concourselegance.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AM-weekendtip: Concours d’Elégance Het Loo - Automobielmanagement.nl

AM-weekendtip: Concours d’Elégance Het Loo

Alweer voor de elfde keer fungeert Paleis Het Loo als decor voor het tweejaarlijkse evenement Concours d’élégance. Bepaald geen kleinschalig feestje, want volgens de organisatie trok het concours in 2011 rond de twintigduizend liefhebbers.

Dit jaar is Renault de hoofdsponsor van Concours d’Elegance Paleis Het Loo. Tijdens Nederlands mooiste oldtimerevent worden liefhebbers groots getrakteerd op de rijdende historie van het merk, inclusief de nieuwe Twingo, die in het derde kwartaal bij de dealers arriveert. Daarnaast kan er kennis worden gemaakt met de allereerste Renault Type A uit 1898. De Renaults schitteren op een speciaal deel van het terrein voor Paleis Het Loo. Verder nemen een aantal zeer bijzondere historische modellen van het merk, die allemaal particulier bezit zijn, deel aan het Internationale Concours. Ook maken diverse Renaults deel uit van het Nationale Concours en kunnen we uiteraard ook vele andere internationale klassiekers tegemoet zien. Onder andere Maserati, dat zijn 100 jarig bestaan viert, zal acte de présence geven.

Nieuw is dat de ‘Bassecour’, het plein voor het paleis, ook wordt gebruikt. Organisator Jan-Peter Nijmeijers van Classic Events: "Dankzij de nieuwe locatie wint het evenement aan prestige en kunnen we de deelnemers aan het internationale concours op een nog passendere plek presenteren en jureren".

Ook de klasse van de Etceterini’s (de kleine Italiaanse carrosseriebouwers) belooft meer dan de moeite waard te worden. Verder zal er veel aandacht zijn voor Bentley en thema’s als Special Coachwork, de Gentleman Sportscars en mooi en glimmend koper in de Edwardian-klasse. Medeorganisator Timo Rietbergen: "Al deze schoonheden zullen op de nieuwe locatie prachtig tot hun recht komen. En heel praktisch; nu de auto’s op het verharde plein staan, zijn we voor het welslagen van het concours minder van het weer afhankelijk. Een mooie bijkomstigheid is dat onze bezoekers gratis het paleis in mogen. Wij denken dat vooral de dames een paleisbezoek zullen waarderen".

Kijk voor meer informatie en tickets op www.concourselegance.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding