AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck

Komend weekeinde zal voor de 9e keer het klassiekerfestijn ‘Classic Days am Schloss Dyck’ plaatsvinden. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd autofeestje van internationale faam.

De Classic Days hebben (nog) niet het aura van het "Festival of Speed" wat op het Engelse Goodwood gehouden wordt maar qua organisatie en locatie heeft het er alle schijn van.  Zo gaat het hele spektakel door rond het "Schloss Dyck" en wordt er tussen strobalen een klein autoparcours aangelegd waar de sterren van weleer kunnen schitteren. Op de velden rondom het kasteel kunnen bezoekers en autoclubs terecht voor het parkeren van hun klassieke voertuig.

In totaal zullen er zo’n 7.000 klassieke auto’s te zien zijn, waar onder dit jaar enkele zeer bijzondere modellen van Lancia, Fiat en Abarth. Zo zal ondermeer een Lancia D50 F1-auto zijn opwachting maken en enkele rondjes over het parcours rijden. Deze racewagen is later de basis gebleken voor het sportieve F1-succes van ‘landgenoot’ Ferrari. Vanzelfsprekend zijn er ook weer talloze Bentley’s en Mercedessen uit de jaren ’20 en ’30 van de partij.

Ook het Concours d’Elegance biedt een bijzonder aanblik. Onder de deelnemers bevinden zich onder meer een Mercedes-Benz 540K Special Roadster, een Lancia Astura cabriolet van Pinin Farina en een Ferrari 500 Mondial. Kenners zullen verrast worden door diverse ontwerpen van Figoni et Falaschi en Saoutchik op chassis van Delahaye en Talbot-Lago en carrosserieën van Farina, Ghia, Vignale en Zagato op chassis van onder meer Alfa Romeo en Lancia. Een internationale jury zal de auto’s beoordelen.

De Schloss Dyck Classic Days worden dit jaar van  t/m 3 augustus gehouden. Meer info via de website. Onderstaand een filmpje die goed de sfeer van het evenement weergeeft.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck - Automobielmanagement.nl

AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck

Komend weekeinde zal voor de 9e keer het klassiekerfestijn ‘Classic Days am Schloss Dyck’ plaatsvinden. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd autofeestje van internationale faam.

De Classic Days hebben (nog) niet het aura van het "Festival of Speed" wat op het Engelse Goodwood gehouden wordt maar qua organisatie en locatie heeft het er alle schijn van.  Zo gaat het hele spektakel door rond het "Schloss Dyck" en wordt er tussen strobalen een klein autoparcours aangelegd waar de sterren van weleer kunnen schitteren. Op de velden rondom het kasteel kunnen bezoekers en autoclubs terecht voor het parkeren van hun klassieke voertuig.

In totaal zullen er zo’n 7.000 klassieke auto’s te zien zijn, waar onder dit jaar enkele zeer bijzondere modellen van Lancia, Fiat en Abarth. Zo zal ondermeer een Lancia D50 F1-auto zijn opwachting maken en enkele rondjes over het parcours rijden. Deze racewagen is later de basis gebleken voor het sportieve F1-succes van ‘landgenoot’ Ferrari. Vanzelfsprekend zijn er ook weer talloze Bentley’s en Mercedessen uit de jaren ’20 en ’30 van de partij.

Ook het Concours d’Elegance biedt een bijzonder aanblik. Onder de deelnemers bevinden zich onder meer een Mercedes-Benz 540K Special Roadster, een Lancia Astura cabriolet van Pinin Farina en een Ferrari 500 Mondial. Kenners zullen verrast worden door diverse ontwerpen van Figoni et Falaschi en Saoutchik op chassis van Delahaye en Talbot-Lago en carrosserieën van Farina, Ghia, Vignale en Zagato op chassis van onder meer Alfa Romeo en Lancia. Een internationale jury zal de auto’s beoordelen.

De Schloss Dyck Classic Days worden dit jaar van  t/m 3 augustus gehouden. Meer info via de website. Onderstaand een filmpje die goed de sfeer van het evenement weergeeft.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding