De bijna 500 pk sterke Chevrolet Camaro Z28 is eigendom van Jan Schippers, eigenaar van het Zeeuwse JS Cars Racecar Engineering. Schippers rijdt de grote Amerikaan in het Nederlands Kampioenschap GTTC, terwijl de Belg Marc DeVis de Camaro bestuurt in de races voor de internationale Heritage Touring Cup. DeVis zal de race van vrijdagmiddag voor zijn rekening nemen, terwijl Hemmes op zaterdagmiddag aan de start zal komen.
De Chevrolet Camaro is door Schippers gereviseerd en komt in nagenoeg ongewijzigde vorm aan de start. Niet alleen Henny’s naam staat op de witte Z28 maar ook Kuifje, ofwel TinTin, één van  haar sponsors van de 24-uur van Francorchamps, staat nog steeds op de auto. Henny Hemmes zal ook op zondag actief zijn als bestuurder van de Pace Car bij één van de veertien races van de Historische Grand Prix.

Henny is vandaag de dag nog steeds actief in de autoracerij als nationaal vertegenwoordiger van de KNAF in de FIA-Commissie Women in Motorsport (WIM). De commissie heeft als doel het bewerkstelligen van kansen voor vrouwen in alle secties van de autosport, niet alleen als actief rijder maar ook in de organisatie als official en marshal, in de medische dienst en als technisch expert bij teams. De Commissie zet zich ook in voor de Action for Road Safety.Voormalig rallywereldkampioen Michéle Mouton is president van de commissie. Zij is bovendien ambassadeur, net als Saubers F1-teambaas Monisha Kaltenborn, F1-testrijder Susie Wolff en Audi’s racing engineer Leena Gade.

De Historische Grand Prix wordt gehouden van vrijdag 29 t/m zondag 31 augustus.

Een dagkaart kost twintig euro, inclusief toegang tot de paddock. Een toegangskaart voor het hele weekend kost veertig euro.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding