AM-weekendtip: Historische Grand Prix Zandvoort

De dubbele race van het FIA Masters Historic Formula One Championship belooft weer één van de hoogtepunten van de Historic Grand Prix Zandvoort te worden. Formule 1-auto’s tot 1985 van merken zoals Lotus, Williams, McLaren en Tyrrell doen de gouden Formule 1-tijden van Circuit Park Zandvoort herleven. Er wordt een startveld van circa 24 auto’s verwacht. De Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats op 29, 30 en 31 augustus.

Het circuit van Zandvoort maakte in de periode 1952 – 1985 een vast onderdeel uit van de Formule 1-kalender. Het duinencircuit was in die jaren maar liefst 30 keer het toneel van de Grand Prix van Nederland. Het FIA Masters Historic Formula One Championship staat open voor Formule 1-auto’s uit de periode 1966 – 1985 en blikt dus terug op dit tijdperk. De auto’s rijden in dezelfde kleuren en met dezelfde sponsornamen als vroeger. Er wordt gestreden om twee kampioenschappen:  Pre-1978 en Post-1978.

Ex-auto Jan Lammers

In 1980 reed Jan Lammers voor het achterhoedeteam Ensign. ‘Zijn’ Ensign N180 wordt nu bestuurd door Simon Fish. Vorig jaar eindigde Fish twee keer als tweede op Circuit Park Zandvoort, dus deze coureur is zeker een kanshebber op de overwinning. Michael Lyons won de beide races tijdens de vorige editie van de Historic Grand Prix Zandvoort met zijn Hesketh 308E. Dit jaar verdedigt hij deze overwinning in dezelfde auto.

De Formule 1-bolides van Lotus zijn sterk vertegenwoordigd. Andrew Beaumont komt in actie met zijn ex-Ronnie Peterson Lotus 76/1 uit 1974. Daarnaast telt de inschrijflijst een Lotus 77 (1976) en een 91/5 uit 1982 van regerend kampioen Gregory Thornton.

De Formule 1-auto’s van Williams zijn ook populair, met vier auto’s uit de jaren 1980-1983. Dit was het begin van de lange succesreeks van het team van Frank Williams. Williams won in 1980 en 1981 het WK voor constructeurs, Alan Jones (1980) en Keke Rosberg (1982) werden wereldkampioen bij de rijders.

McLaren is ook van de partij met de McLaren M26 van Frank Lyons die ooit werd bestuurd door de legendarische James Hunt, de wereldkampioen van 1976. Van de bekende merken Tyrrell, March en Arrows verschijnen meerdere auto’s aan de start.

Alfa Romeo won in 1950 en 1951 het Formule 1-rijderskampioenschap met Giuseppe Farina (1950) en Juan Manuel Fangio. In de periode 1979-1985 keerde het merk terug in de eredivisie van de autosport, het succes bleef deze keer uit. Thomas Steinke mengt zich in de strijd met zijn Alfa Romeo 179, een auto die eerder de  ‘werkplek’ van Bruno Giacomelli was.

De Alfa Romeo rijdt met een eigen motor. De meeste auto’s in het Formule 1-veld worden aangedreven door de overbekende Ford Cosworth drieliter krachtbron. Alleen het geluid van de gillende achtcilinders is al een bezoek aan de Historic Grand Prix Zandvoort waard!

Ook AM is op het circuit aanwezig en wel met vaste medewerker Henny Hemmes die wordt herenigd met haar 30 jaar oude Chevrolet Camaro

Meer info via: http://www.historicgrandprix.nl

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AM-weekendtip: Historische Grand Prix Zandvoort - Automobielmanagement.nl

AM-weekendtip: Historische Grand Prix Zandvoort

De dubbele race van het FIA Masters Historic Formula One Championship belooft weer één van de hoogtepunten van de Historic Grand Prix Zandvoort te worden. Formule 1-auto’s tot 1985 van merken zoals Lotus, Williams, McLaren en Tyrrell doen de gouden Formule 1-tijden van Circuit Park Zandvoort herleven. Er wordt een startveld van circa 24 auto’s verwacht. De Historic Grand Prix Zandvoort vindt plaats op 29, 30 en 31 augustus.

Het circuit van Zandvoort maakte in de periode 1952 – 1985 een vast onderdeel uit van de Formule 1-kalender. Het duinencircuit was in die jaren maar liefst 30 keer het toneel van de Grand Prix van Nederland. Het FIA Masters Historic Formula One Championship staat open voor Formule 1-auto’s uit de periode 1966 – 1985 en blikt dus terug op dit tijdperk. De auto’s rijden in dezelfde kleuren en met dezelfde sponsornamen als vroeger. Er wordt gestreden om twee kampioenschappen:  Pre-1978 en Post-1978.

Ex-auto Jan Lammers

In 1980 reed Jan Lammers voor het achterhoedeteam Ensign. ‘Zijn’ Ensign N180 wordt nu bestuurd door Simon Fish. Vorig jaar eindigde Fish twee keer als tweede op Circuit Park Zandvoort, dus deze coureur is zeker een kanshebber op de overwinning. Michael Lyons won de beide races tijdens de vorige editie van de Historic Grand Prix Zandvoort met zijn Hesketh 308E. Dit jaar verdedigt hij deze overwinning in dezelfde auto.

De Formule 1-bolides van Lotus zijn sterk vertegenwoordigd. Andrew Beaumont komt in actie met zijn ex-Ronnie Peterson Lotus 76/1 uit 1974. Daarnaast telt de inschrijflijst een Lotus 77 (1976) en een 91/5 uit 1982 van regerend kampioen Gregory Thornton.

De Formule 1-auto’s van Williams zijn ook populair, met vier auto’s uit de jaren 1980-1983. Dit was het begin van de lange succesreeks van het team van Frank Williams. Williams won in 1980 en 1981 het WK voor constructeurs, Alan Jones (1980) en Keke Rosberg (1982) werden wereldkampioen bij de rijders.

McLaren is ook van de partij met de McLaren M26 van Frank Lyons die ooit werd bestuurd door de legendarische James Hunt, de wereldkampioen van 1976. Van de bekende merken Tyrrell, March en Arrows verschijnen meerdere auto’s aan de start.

Alfa Romeo won in 1950 en 1951 het Formule 1-rijderskampioenschap met Giuseppe Farina (1950) en Juan Manuel Fangio. In de periode 1979-1985 keerde het merk terug in de eredivisie van de autosport, het succes bleef deze keer uit. Thomas Steinke mengt zich in de strijd met zijn Alfa Romeo 179, een auto die eerder de  ‘werkplek’ van Bruno Giacomelli was.

De Alfa Romeo rijdt met een eigen motor. De meeste auto’s in het Formule 1-veld worden aangedreven door de overbekende Ford Cosworth drieliter krachtbron. Alleen het geluid van de gillende achtcilinders is al een bezoek aan de Historic Grand Prix Zandvoort waard!

Ook AM is op het circuit aanwezig en wel met vaste medewerker Henny Hemmes die wordt herenigd met haar 30 jaar oude Chevrolet Camaro

Meer info via: http://www.historicgrandprix.nl

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding