AM-weekendtip: SpaItalia

Na een sabbatical jaar is SpaItalia dit weekend van 27 en 28 september terug op het circuit van Spa Francorchamps, met een nieuwe formule om beter aan de verwachtingen van het publiek en de fans te beantwoorden.

De eerste grote vernieuwing van deze 13de editie zijn de motorfietsen. Zo worden er 4 sessies van 25 minuten per dag aan dit voertuig gewijd. Ducati, Aprilia, Moto Guzzi en MV Agusta zijn Italiaanse merken die de liefhebbers van motorsport zullen terugzien op het Ardense circuit.

De echte fans van Italiaanse automerken komen ook aan hun trekken, met 3 sessies van 25 minuten per dag, gewijd aan Maserati, Ferrari, Alfa Romeo, Fiat en andere merken als Lancia en Abarth. De deelnemers worden onderverdeeld naargelang het vermogen van hun auto: minder of meer dan 300 pk. Er is bovendien een speciaal aanbod gereserveerd voor clubs en hun leden.

Zaterdagnamiddag zal er ook een ‘ontdekkingsrally’ plaatsvinden aan het begin van het circuit. Op het programma staan: een circuitronde, een rondrit langs de mooiste uithoeken van de Ardennen en haar mythische heuvelklimmen, om dan aan het einde van de dag terug te keren naar Francorchamps.

Wat het overige vertier betreft, zal er een eerbetoon worden gebracht aan de Carrozzeria Bertone naar aanleiding van de 100ste geboorteverjaardag van Nuccio Bertone. Er zal een tentoonstelling in het hart van de paddock worden gehouden met unieke modellen van het merk, die afkomstig zijn van het Bertone-museum en van privéverzamelaars.

Op zondag 28 september in de namiddag een concours d’élegance worden georganiseerd. Deze is toegankelijk voor alle deelnemers van het evenement, en er staan diverse categorieën op het programma om de vele verjaardagen van dit jaar te vieren. Italië zal eveneens centraal staan door zijn gastronomie, zijn mode en al hetgene wat ‘la bella Italia’ zo aantrekkelijk maakt.

Meer info via: http://www.spaitalia.be/nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AM-weekendtip: SpaItalia - Automobielmanagement.nl

AM-weekendtip: SpaItalia

Na een sabbatical jaar is SpaItalia dit weekend van 27 en 28 september terug op het circuit van Spa Francorchamps, met een nieuwe formule om beter aan de verwachtingen van het publiek en de fans te beantwoorden.

De eerste grote vernieuwing van deze 13de editie zijn de motorfietsen. Zo worden er 4 sessies van 25 minuten per dag aan dit voertuig gewijd. Ducati, Aprilia, Moto Guzzi en MV Agusta zijn Italiaanse merken die de liefhebbers van motorsport zullen terugzien op het Ardense circuit.

De echte fans van Italiaanse automerken komen ook aan hun trekken, met 3 sessies van 25 minuten per dag, gewijd aan Maserati, Ferrari, Alfa Romeo, Fiat en andere merken als Lancia en Abarth. De deelnemers worden onderverdeeld naargelang het vermogen van hun auto: minder of meer dan 300 pk. Er is bovendien een speciaal aanbod gereserveerd voor clubs en hun leden.

Zaterdagnamiddag zal er ook een ‘ontdekkingsrally’ plaatsvinden aan het begin van het circuit. Op het programma staan: een circuitronde, een rondrit langs de mooiste uithoeken van de Ardennen en haar mythische heuvelklimmen, om dan aan het einde van de dag terug te keren naar Francorchamps.

Wat het overige vertier betreft, zal er een eerbetoon worden gebracht aan de Carrozzeria Bertone naar aanleiding van de 100ste geboorteverjaardag van Nuccio Bertone. Er zal een tentoonstelling in het hart van de paddock worden gehouden met unieke modellen van het merk, die afkomstig zijn van het Bertone-museum en van privéverzamelaars.

Op zondag 28 september in de namiddag een concours d’élegance worden georganiseerd. Deze is toegankelijk voor alle deelnemers van het evenement, en er staan diverse categorieën op het programma om de vele verjaardagen van dit jaar te vieren. Italië zal eveneens centraal staan door zijn gastronomie, zijn mode en al hetgene wat ‘la bella Italia’ zo aantrekkelijk maakt.

Meer info via: http://www.spaitalia.be/nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding