Studie DAT: jongere heeft nog steeds lol in autorijden

Hoewel je soms andere verhalen leest, lijkt ook de smartphone-generatie de lol in het autorijden bepaald niet te verliezen.

Liefst 94 procent van de jongeren tot 22 jaar vindt autorijden nog altijd leuk. Bovendien blijkt dat mensen er, in ieder geval in Duitsland, nog altijd meer voor over hebben. De gemiddelde prijs van een nieuwe auto bereikte daar vorig jaar een nieuw record van 28.330 euro, dat is 1.300 euro meer dan in 2013. Ook voor gebruikte wagens wordt goed betaald, want hier kwam de gemiddelde prijs op 9.870 euro vergeleken bij 9.420 euro in het voorafgaande jaar.

Dat alles blijkt uit jaarrapport 2015 van de Deutschen Automobil Treuhand. De organisatie hield in dat kader een opinie-onderzoek over autorijden onder ruim 4.000 personen. Het enthousiasme was het hoogst onder de jongeren maar de groep van 23 tot 29 jaar komt met 92 procent niet veel lager uit. De DAT wijst er ook op dat de verkopen van nieuwe auto’s in Duitsland vorig jaar weer met drie procent zijn toegenomen naar 3,04 miljoen voertuigen. De markt voor occassions bleef nagenoeg stabiel, waarbij die tweedehands auto’s gemiddeld 6,2 jaar oud waren.

Studie DAT: jongere heeft nog steeds lol in autorijden - Automobielmanagement.nl

Studie DAT: jongere heeft nog steeds lol in autorijden

Hoewel je soms andere verhalen leest, lijkt ook de smartphone-generatie de lol in het autorijden bepaald niet te verliezen.

Liefst 94 procent van de jongeren tot 22 jaar vindt autorijden nog altijd leuk. Bovendien blijkt dat mensen er, in ieder geval in Duitsland, nog altijd meer voor over hebben. De gemiddelde prijs van een nieuwe auto bereikte daar vorig jaar een nieuw record van 28.330 euro, dat is 1.300 euro meer dan in 2013. Ook voor gebruikte wagens wordt goed betaald, want hier kwam de gemiddelde prijs op 9.870 euro vergeleken bij 9.420 euro in het voorafgaande jaar.

Dat alles blijkt uit jaarrapport 2015 van de Deutschen Automobil Treuhand. De organisatie hield in dat kader een opinie-onderzoek over autorijden onder ruim 4.000 personen. Het enthousiasme was het hoogst onder de jongeren maar de groep van 23 tot 29 jaar komt met 92 procent niet veel lager uit. De DAT wijst er ook op dat de verkopen van nieuwe auto’s in Duitsland vorig jaar weer met drie procent zijn toegenomen naar 3,04 miljoen voertuigen. De markt voor occassions bleef nagenoeg stabiel, waarbij die tweedehands auto’s gemiddeld 6,2 jaar oud waren.