Familievete om kostbare Lancia Stratos verzameling

Ernst Hrabalek, een Oostenrijkse verzamelaar van oude auto’s, heeft zijn in Londen wonende zoon Christian voor de rechter gesleept omdat hij vier geleende klassieke Lancia Stratos rally auto’s met een gezamenlijke waarde van drie miljoen euro nooit heeft teruggegeven.

De rechtszaak, die nu zelfs tot het Britse Hooggerechtshof is doorgedrongen, draait in feite om de vraag of de auto’s waren uitgeleend of gegeven. Het gaat daarbij concreet om een Lancia Stratos HF uit 1971, een 1975 Lancia Stratos HF Silhouette Turbo, een eveneens uit 1975 daterende Lancia Stratos stradale (straatuitvoering) en een 1975 Lancia Stratos in Safari-uitvoering.

Vader Ernst stelt dat hij zoonlief de auto’s in 2011 ter beschikking heeft gesteld om er goede sier mee te maken op een autoshow in Berlijn en zo diens carrière en reputatie als auto-ontwerper een ‘boost’ te geven. “De buitenwereld mocht daarbij best geloven dat die auto’s van Christian waren maar dat was natuurlijk niet zo,” aldus de advocaat van de vader. Die afspraak was ook gemaakt toen vader en zoon nog met elkaar door één deur konden maar dat is nu al lang niet meer het geval, vooral omdat Christian de auto’s alsmaar niet terugbrengt. In januari 2012 beloofde hij dat wel te doen ‘mits we elkaar dan nooit meer zouden hoeven te zien’ maar dat leidde opnieuw tot niets. Zoonlief stelt steeds dat zijn vader hem de hele verzameling Lancia Stratos’ heeft toegezegd toen hij in 2009 met succes afstudeerde en dus helemaal niets hoeft terug te geven. De zaak wordt vervolgd.

Familievete om kostbare Lancia Stratos verzameling - Automobielmanagement.nl

Familievete om kostbare Lancia Stratos verzameling

Ernst Hrabalek, een Oostenrijkse verzamelaar van oude auto’s, heeft zijn in Londen wonende zoon Christian voor de rechter gesleept omdat hij vier geleende klassieke Lancia Stratos rally auto’s met een gezamenlijke waarde van drie miljoen euro nooit heeft teruggegeven.

De rechtszaak, die nu zelfs tot het Britse Hooggerechtshof is doorgedrongen, draait in feite om de vraag of de auto’s waren uitgeleend of gegeven. Het gaat daarbij concreet om een Lancia Stratos HF uit 1971, een 1975 Lancia Stratos HF Silhouette Turbo, een eveneens uit 1975 daterende Lancia Stratos stradale (straatuitvoering) en een 1975 Lancia Stratos in Safari-uitvoering.

Vader Ernst stelt dat hij zoonlief de auto’s in 2011 ter beschikking heeft gesteld om er goede sier mee te maken op een autoshow in Berlijn en zo diens carrière en reputatie als auto-ontwerper een ‘boost’ te geven. “De buitenwereld mocht daarbij best geloven dat die auto’s van Christian waren maar dat was natuurlijk niet zo,” aldus de advocaat van de vader. Die afspraak was ook gemaakt toen vader en zoon nog met elkaar door één deur konden maar dat is nu al lang niet meer het geval, vooral omdat Christian de auto’s alsmaar niet terugbrengt. In januari 2012 beloofde hij dat wel te doen ‘mits we elkaar dan nooit meer zouden hoeven te zien’ maar dat leidde opnieuw tot niets. Zoonlief stelt steeds dat zijn vader hem de hele verzameling Lancia Stratos’ heeft toegezegd toen hij in 2009 met succes afstudeerde en dus helemaal niets hoeft terug te geven. De zaak wordt vervolgd.