Citroën garage wordt museum

De grote Citroëngarage aan het IJzerplein in Brussel wordt omgetoverd tot museum voor moderne en hedendaagse kunst. De Brusselse regering heeft daartoe met PSA Peugeot-Citroën een samenwerkingsovereenkomst gesloten, meldt het economische dagblad De Tijd.

Minister-president Rudi Vervoort liep al geruime tijd met die ambitieuze plannen rond en is er nu in geslaagd de hand te leggen op het kenmerkende witte gebouw dat in de jaren dertig van de vorige eeuw in opdracht van André Citroën werd gebouwd. Het pand komt binnenkort leeg te staan omdat de Belgische importeur van Citroën na bijna veertig jaar op deze locatie te hebben gezeten eind dit jaar gaat verhuizen. Voorlopig blijven de showroom en de werkplaats op de begane grond wel bestaan.

Het gebouw wordt de komende drie jaar door PSA en Brussel samen ontwikkeld waarna de gemeente het beheer van het museum overneemt. In eerste instantie wordt de helft van het 30.000 vierkante meter grote pand ingericht tot Brussels ‘Guggenheim’ met werken van Picasso, Dali, Matisse, Bacon en Miró.

Citroën garage wordt museum - Automobielmanagement.nl

Citroën garage wordt museum

De grote Citroëngarage aan het IJzerplein in Brussel wordt omgetoverd tot museum voor moderne en hedendaagse kunst. De Brusselse regering heeft daartoe met PSA Peugeot-Citroën een samenwerkingsovereenkomst gesloten, meldt het economische dagblad De Tijd.

Minister-president Rudi Vervoort liep al geruime tijd met die ambitieuze plannen rond en is er nu in geslaagd de hand te leggen op het kenmerkende witte gebouw dat in de jaren dertig van de vorige eeuw in opdracht van André Citroën werd gebouwd. Het pand komt binnenkort leeg te staan omdat de Belgische importeur van Citroën na bijna veertig jaar op deze locatie te hebben gezeten eind dit jaar gaat verhuizen. Voorlopig blijven de showroom en de werkplaats op de begane grond wel bestaan.

Het gebouw wordt de komende drie jaar door PSA en Brussel samen ontwikkeld waarna de gemeente het beheer van het museum overneemt. In eerste instantie wordt de helft van het 30.000 vierkante meter grote pand ingericht tot Brussels ‘Guggenheim’ met werken van Picasso, Dali, Matisse, Bacon en Miró.