Atkinson maakt daarmee een leuke winst want hij kocht de auto in 1997 voor 640.000 pond. De verkoopprijs is één van de hoogste die ooit in Groot-Brittannië is betaald; alleen oude Ferrari’s brengen nog wel eens wat meer op.

De McLaren, waarvan er maar 64 zijn gebouwd, heeft in die achttien jaar maar 65 duizend kilometer gelopen. Atkinson heeft ‘m echter wel twee keer in de prak gereden. Vier jaar geleden verloor hij in een bocht de macht over het stuur en knalde tegen een boom. De auto was vrijwel total-loss maar werd toch gerepareerd. Met een rekening van omgerekend bijna 1,25 miljoen euro was het verreweg de hoogste verzekeringsclaim uit de geschiedenis.

Verkoper David Clark, vroeger directeur bij McLaren, zegt voor de F1 van Atkinson uit alle delen van de wereld belangstelling te hebben gehad. "Maar hij is naar een Britse koper gegaan, die ermee gaat rijden zoals Rowan deed."