De Britse Opel-vestiging liet een onderzoek  uitvoeren ter gelegenheid van de introductie van de Vauxhall Viva (Opel Karl) en daaruit blijkt dat de oudere Britten een soort van heropleving ervaren in de fase in hun leven. Ze herontdekken het gevoel dat ze hadden toen ze tussen de twintig en de dertig waren.  Het blijkt dat de vijftig-plussers minder voorzichtig zijn dan de jongere generatie. Een kwart van de ‘senioren’ geeft aan ouderen dat zij hun spaargeld liever gebruiken om nieuwe avonturen te ervaren dan om het geld te bewaren voor de toekomst.  Onder de nieuwe avonturen schaart men bijvoorbeeld ook ‘voor het eerst naar Glastonbury’  gaan, het boeken van een jongens- of meidenvakantie of een jaar vrijaf nemen.


Flirten

Bijna een kwart van hen zegt dat ze zich anders gaan gedragen, inclusief het afzeggen van oppas-taken om zelf meer tijd te kunnen besteden aan hun nieuwe interesses. Velen zeggen ook dat het goed voelt te flirten met een jonger iemand door hun hervonden zelfvertrouwen  en drie van de tien senioren bekennen dat ze hun spaargeld inzetten voor verre reizen, een nieuwe auto of nieuwe technologie.

De helft van de onderzochte groep is van mening dat hun generatie er in de media slecht vanaf komt en zestig procent zegt dat ze minder gebonden zijn dan hun ouders of grootouders toen die dezelfde leeftijd hadden.  Men heeft meer vrijheid om te reizen, men kan dragen wat men wil en men kan veel avontuurlijker zijn. Als rolmodellen voor de generatie in kwestie noemt men mensen als Helen Mirren, Joanna Lumley, David Attenborough en Richard Branson.


Het gevoel

Denis Chick, de communicatiedirecteur van Vauxhall: "De tijden zijn veranderd voor wat betreft de leeftijd van vijftig jaar en het gevoel dat daar bij hoort. Men denkt vaak dat impulsief zijn bij de jongere generatie hoort maar ons onderzoek laat zien dat juist de vijftigers en zestigers avontuurlijker zijn geworden dan dat ze waren toen ze in hun twenties waren."  De ouderen krijgen steeds meer een leefstijl en attitude van wat wij noemen ‘this gran can’. Het traditionele stereotype gedrag van ‘ouderen’ past niet meer. "Vier van de vijf ondervraagde senioren zeggen dat ze zich niet ouder voelen dan toen ze tussen de twintig en de dertig waren."

De top-25 van de ‘bucket list’ van de Britse senioren:
1. Last-minute vakanties

2. Deelenemen aan social media

3. Spaargeld gebruiken voor leuke dingen

4. Boeken van een wereldreis

5. Kleren kopen in dure winkels

6. Flirten met een jonger iemand

7. Naar muziekfestivals gaan

8. Selfies maken

9. Kamperen

10. Deelnemen aan een jongens- of meidenweekend   

11. Leren van een vreemde taal

12. Een road trip ondernemen

13. Niet te hoeven oppassen

14. Naar Zumba gaan

15. Nieuwe sport beoefenen

16. Lezen van stripromans

17. Een tattoo laten zetten

18. Naar karaoke bars gaan

19. Stappen

20. Leren een muziekinstrument bespelen

21. Zwemmen met haaien

22. Duiken / snorkelen

23. Naakt zwemmen

24. Online dating

25. Salsa-les nemen