Volgende generatie autorijders wil elektrisch rijden (filmpje)

De volgende generatie autorijders wil het liefst een elektrisch voertuig, blijkt uit onderzoek in het Verenigd Koninkrijk.

Zij vinden niet alleen dat EV’s schoner zijn maar ook ‘dat iedereen straks in zo’n soort auto moet rijden’. Bovendien vinden veel jongeren dat hun ouders en kennissen meer moeten kijken naar een hybride of elektrische auto als ze een nieuwe gaan kopen.

Het onafhankelijk onderzoek onder 800 14-jarige Britten vond plaats in opdracht van Go Ultra Low, een organisatie die groener rijden wil stimuleren. Acht op de tien ondervraagde jongeren denkt dat de eerste auto die ze straks zelf zullen kopen een elektrische zal zijn. Ook zeventienjarigen, veelal aan het lessen, willen graag een schonere auto, maar zeggen nog niet specifiek dat dat een elektrische zou moeten zijn. Veel van de ondervraagde jongeren gaan ervan uit dat elektrisch rijden straks goedkoper is dan benzine of diesel. "Over een jaar of tien, als deze mensen op de markt zijn, worden EV’s de norm," aldus futuroloog dr. Ian Pearson. Hij wijst er daarbij op dat er tegen die tijd ook een flink aanbod aan tweedehands elektrische auto’s zal zijn, wat juist voor jongere eerste-kopers interessant is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volgende generatie autorijders wil elektrisch rijden (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Volgende generatie autorijders wil elektrisch rijden (filmpje)

De volgende generatie autorijders wil het liefst een elektrisch voertuig, blijkt uit onderzoek in het Verenigd Koninkrijk.

Zij vinden niet alleen dat EV’s schoner zijn maar ook ‘dat iedereen straks in zo’n soort auto moet rijden’. Bovendien vinden veel jongeren dat hun ouders en kennissen meer moeten kijken naar een hybride of elektrische auto als ze een nieuwe gaan kopen.

Het onafhankelijk onderzoek onder 800 14-jarige Britten vond plaats in opdracht van Go Ultra Low, een organisatie die groener rijden wil stimuleren. Acht op de tien ondervraagde jongeren denkt dat de eerste auto die ze straks zelf zullen kopen een elektrische zal zijn. Ook zeventienjarigen, veelal aan het lessen, willen graag een schonere auto, maar zeggen nog niet specifiek dat dat een elektrische zou moeten zijn. Veel van de ondervraagde jongeren gaan ervan uit dat elektrisch rijden straks goedkoper is dan benzine of diesel. "Over een jaar of tien, als deze mensen op de markt zijn, worden EV’s de norm," aldus futuroloog dr. Ian Pearson. Hij wijst er daarbij op dat er tegen die tijd ook een flink aanbod aan tweedehands elektrische auto’s zal zijn, wat juist voor jongere eerste-kopers interessant is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding