Concours d’élégance Paleis het Loo nu jaarlijks

Goed nieuws voor liefhebbers van klassiekers en oldtimers: Nederlands meest prestigieuze evenement voor klassieke en exclusieve auto’s, het Concours d’élégance Paleis het Loo, krijgt vanaf 2016 een jaarlijks vervolg.

Het Concours d’élégance Paleis het Loo was tot nu toe een tweejaarlijkse bijeenkomst, maar vanaf 2016 verzorgen organisatoren Timo Rietbergen en Jan-Peter Nijmeijers het autofeest jaarlijks.

Daarmee past Nederlands bekendste klassiekershow perfect in het rijtje van de grote internationale concoursen zoals die van Pebble Beach, Goodwood en Villa d’Este.

Waardestijging

Organisatoren Jan-Peter Nijmeijers en Timo Rietbergen over de veranderde aanpak: "De populariteit van klassieke auto’s heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. We zien forse waardestijgingen, terwijl ook de vraag naar iets minder exotische modellen in het lagere prijssegment toeneemt. Steeds meer mensen ontdekken de klassieke auto. Wij spelen daar op in door ons tweejaarlijks evenement jaarlijks te maken. Klassiekers leven. Er is nog een reden. De Nederlandse auto-importeurs gaan met het niet doorgaan van de AutoRai een belangrijk moment missen om zich groots aan het Nederlandse publiek te tonen. Ons evenement zou hierin een belangrijke rol kunnen gaan vervullen."

Tot nu toe vond het evenement in de tuinen van het Apeldoornse paleis elke twee jaar plaats. Het Concours d’élégance is echter zo goed bezocht en wordt dermate hoog gewaardeerd, dat de organisatoren de frequentie verdubbelen. In het weekend van 2 en 3 juli 2016 staat Paleis het Loo weer in het teken van het concours en komen de allermooiste klassiekers en meest zeldzame moderne bolides een weekend lang samen in een royale omgeving. Een echt gezinsevenement bovendien, ook met aandacht voor mode, woondecoratie, muziek en automobilia.

Club Concours

Naast de bekende elementen als het Nationale en het Internationale Concours, de sprint op de paleislaan en natuurlijk heel veel fraaie klassiekers, staan er in 2016 enkele nieuwe, verrassende onderdelen op het programma. Het Club Concours bijvoorbeeld, dat plaats zal vinden bij de oude stallen van het paleis. Merkenclubs kunnen zich er presenteren met de mooiste auto’s, de juiste outfit en een sfeer die het betreffende merk of model ademt. De presentaties worden als geheel door een bekwame jury beoordeeld.

Mix

Ook nieuw tijdens het Concours d’élégance is het Concours Modern. Hier kunnen moderne automerken een nieuw model of bijzondere conceptcar aan de bezoekers presenteren. Dit kunnen speciale en nieuwe uitvoeringen zijn die nog op de markt moeten komen, maar bijvoorbeeld ook conceptcars die normaalgesproken alleen op grote internationale autotentoonstellingen te zien zijn. Naast een jury van autojournalisten krijgt ook het publiek een stem in de beoordeling van het Concours Modern. Het Concours d’élégance Paleis het Loo zal vanaf 2016 meer dan ooit een unieke mix van modern en klassiek zijn, waarmee het veelzijdige autofeest een extra dimensie krijgt.

Het Concours d’élégance Paleis het Loo vindt in 2016 plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juli. De volgende editie volgt alweer in 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Concours d’élégance Paleis het Loo nu jaarlijks - Automobielmanagement.nl

Concours d’élégance Paleis het Loo nu jaarlijks

Goed nieuws voor liefhebbers van klassiekers en oldtimers: Nederlands meest prestigieuze evenement voor klassieke en exclusieve auto’s, het Concours d’élégance Paleis het Loo, krijgt vanaf 2016 een jaarlijks vervolg.

Het Concours d’élégance Paleis het Loo was tot nu toe een tweejaarlijkse bijeenkomst, maar vanaf 2016 verzorgen organisatoren Timo Rietbergen en Jan-Peter Nijmeijers het autofeest jaarlijks.

Daarmee past Nederlands bekendste klassiekershow perfect in het rijtje van de grote internationale concoursen zoals die van Pebble Beach, Goodwood en Villa d’Este.

Waardestijging

Organisatoren Jan-Peter Nijmeijers en Timo Rietbergen over de veranderde aanpak: "De populariteit van klassieke auto’s heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. We zien forse waardestijgingen, terwijl ook de vraag naar iets minder exotische modellen in het lagere prijssegment toeneemt. Steeds meer mensen ontdekken de klassieke auto. Wij spelen daar op in door ons tweejaarlijks evenement jaarlijks te maken. Klassiekers leven. Er is nog een reden. De Nederlandse auto-importeurs gaan met het niet doorgaan van de AutoRai een belangrijk moment missen om zich groots aan het Nederlandse publiek te tonen. Ons evenement zou hierin een belangrijke rol kunnen gaan vervullen."

Tot nu toe vond het evenement in de tuinen van het Apeldoornse paleis elke twee jaar plaats. Het Concours d’élégance is echter zo goed bezocht en wordt dermate hoog gewaardeerd, dat de organisatoren de frequentie verdubbelen. In het weekend van 2 en 3 juli 2016 staat Paleis het Loo weer in het teken van het concours en komen de allermooiste klassiekers en meest zeldzame moderne bolides een weekend lang samen in een royale omgeving. Een echt gezinsevenement bovendien, ook met aandacht voor mode, woondecoratie, muziek en automobilia.

Club Concours

Naast de bekende elementen als het Nationale en het Internationale Concours, de sprint op de paleislaan en natuurlijk heel veel fraaie klassiekers, staan er in 2016 enkele nieuwe, verrassende onderdelen op het programma. Het Club Concours bijvoorbeeld, dat plaats zal vinden bij de oude stallen van het paleis. Merkenclubs kunnen zich er presenteren met de mooiste auto’s, de juiste outfit en een sfeer die het betreffende merk of model ademt. De presentaties worden als geheel door een bekwame jury beoordeeld.

Mix

Ook nieuw tijdens het Concours d’élégance is het Concours Modern. Hier kunnen moderne automerken een nieuw model of bijzondere conceptcar aan de bezoekers presenteren. Dit kunnen speciale en nieuwe uitvoeringen zijn die nog op de markt moeten komen, maar bijvoorbeeld ook conceptcars die normaalgesproken alleen op grote internationale autotentoonstellingen te zien zijn. Naast een jury van autojournalisten krijgt ook het publiek een stem in de beoordeling van het Concours Modern. Het Concours d’élégance Paleis het Loo zal vanaf 2016 meer dan ooit een unieke mix van modern en klassiek zijn, waarmee het veelzijdige autofeest een extra dimensie krijgt.

Het Concours d’élégance Paleis het Loo vindt in 2016 plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juli. De volgende editie volgt alweer in 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding