BlaBlaCar ride sharing nu ook van start in Brazilië

BlaBlaCar, ’s werelds grootste lange afstand ‘ride sharing community’, gaat vanaf vandaag van start in Brazilië.

Voor de organisatie is het de eerste markt in Zuid-Amerika en de tweede markt in Amerika, na de succesvolle lancering in Mexico eerder dit jaar. Brazilië is het eerste land dat toegevoegd wordt aan de BlaBlaCar community na de investering van tweehonderd miljoen dollar in september.

Brazilië heeft een enorm potentieel voor betaalbare city-to-city ride sharing, aangezien het reizen per auto voor een groot deel van de bevolking onbetaalbaar is. Brazilië heeft de hoogste toltarieven ter wereld en de Brazilianen hebben bovendien last van snel stijgende brandstofprijzen. Op dit moment gaat achttien procent van het dagelijkse loon op aan brandstof, gebaseerd op het dagelijks gemiddeld Braziliaans inkomen. Met de komst van BlaBlaCar krijgen Brazilianen toegang tot betaalbare city-to-city sociale reismogelijkheden wat de capaciteit van meer dan vijftig miljoen auto’s optimaliseert.
Het Braziliaanse BlaBlaCar-team, gevestigd in Sao Paulo, vormt het dertiende internationale kantoor van de organisatie. Het lokale team werkt momenteel aan de marketing en communicatie van de dienst om de Braziliaanse BlaBlaCar-community op te bouwen, zodat bestuurders en passagiers die de kosten van lange afstandsritten willen delen bij elkaar gebracht kunnen worden.
Nicolas Brusson, mede-oprichter en operationeel directeur van BlaBlaCar, zegt: "Wij zijn verheugd dat wij vandaag in Brazilië van start gaan en we willen city-to-city ride sharing de tweede natuur van Brazilië maken. Met 205 miljoen inwoners zijn er velen die behoefte hebben aan betaalbaar vervoer. BlaBlaCar heeft veel ervaring in het lanceren en opbouwen van communities in nieuwe markten. We kijken ernaar uit om deze kennis en ervaring over te brengen in Brazilië met behulp van het lokale team."
Ricardo Leite is de country manager van Brazilië: "BlaBlaCar heeft een reputatie om ride sharing te introduceren in nieuwe markten over de hele wereld, evenals het implementeren van innovatieve functies die ten goede komen aan verbeterde veiligheid, gemak en vertrouwen. We zijn blij dat we Brazilianen uit het hele land de kans kunnen bieden lange afstandsreizen leuker en rendabeler te maken door ritten te delen."

20 landen
Oprichter en ceo van BlaBlaCar, Frédéric Mazzella: "De lancering vandaag in Brazilië, het tweede land in Latijns-Amerika na Mexico, brengt ons een stap dichterbij het doel een kosteneffectief transportalternatief te bieden voor iedereen die het wereldwijd nodig heeft. Ride sharing wordt overal ter wereld steeds populairder en verandert niet alleen de manier waarop we onze auto’s gebruiken, maar ook de manier waarop we met elkaar omgaan."
Met de lancering van vandaag is BlaBlaCar nu actief in twintig landen: Benelux, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, India, Italië, Kroatië, Mexico, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Spanje, Turkije, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BlaBlaCar ride sharing nu ook van start in Brazilië - Automobielmanagement.nl

BlaBlaCar ride sharing nu ook van start in Brazilië

BlaBlaCar, ’s werelds grootste lange afstand ‘ride sharing community’, gaat vanaf vandaag van start in Brazilië.

Voor de organisatie is het de eerste markt in Zuid-Amerika en de tweede markt in Amerika, na de succesvolle lancering in Mexico eerder dit jaar. Brazilië is het eerste land dat toegevoegd wordt aan de BlaBlaCar community na de investering van tweehonderd miljoen dollar in september.

Brazilië heeft een enorm potentieel voor betaalbare city-to-city ride sharing, aangezien het reizen per auto voor een groot deel van de bevolking onbetaalbaar is. Brazilië heeft de hoogste toltarieven ter wereld en de Brazilianen hebben bovendien last van snel stijgende brandstofprijzen. Op dit moment gaat achttien procent van het dagelijkse loon op aan brandstof, gebaseerd op het dagelijks gemiddeld Braziliaans inkomen. Met de komst van BlaBlaCar krijgen Brazilianen toegang tot betaalbare city-to-city sociale reismogelijkheden wat de capaciteit van meer dan vijftig miljoen auto’s optimaliseert.
Het Braziliaanse BlaBlaCar-team, gevestigd in Sao Paulo, vormt het dertiende internationale kantoor van de organisatie. Het lokale team werkt momenteel aan de marketing en communicatie van de dienst om de Braziliaanse BlaBlaCar-community op te bouwen, zodat bestuurders en passagiers die de kosten van lange afstandsritten willen delen bij elkaar gebracht kunnen worden.
Nicolas Brusson, mede-oprichter en operationeel directeur van BlaBlaCar, zegt: "Wij zijn verheugd dat wij vandaag in Brazilië van start gaan en we willen city-to-city ride sharing de tweede natuur van Brazilië maken. Met 205 miljoen inwoners zijn er velen die behoefte hebben aan betaalbaar vervoer. BlaBlaCar heeft veel ervaring in het lanceren en opbouwen van communities in nieuwe markten. We kijken ernaar uit om deze kennis en ervaring over te brengen in Brazilië met behulp van het lokale team."
Ricardo Leite is de country manager van Brazilië: "BlaBlaCar heeft een reputatie om ride sharing te introduceren in nieuwe markten over de hele wereld, evenals het implementeren van innovatieve functies die ten goede komen aan verbeterde veiligheid, gemak en vertrouwen. We zijn blij dat we Brazilianen uit het hele land de kans kunnen bieden lange afstandsreizen leuker en rendabeler te maken door ritten te delen."

20 landen
Oprichter en ceo van BlaBlaCar, Frédéric Mazzella: "De lancering vandaag in Brazilië, het tweede land in Latijns-Amerika na Mexico, brengt ons een stap dichterbij het doel een kosteneffectief transportalternatief te bieden voor iedereen die het wereldwijd nodig heeft. Ride sharing wordt overal ter wereld steeds populairder en verandert niet alleen de manier waarop we onze auto’s gebruiken, maar ook de manier waarop we met elkaar omgaan."
Met de lancering van vandaag is BlaBlaCar nu actief in twintig landen: Benelux, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, India, Italië, Kroatië, Mexico, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Spanje, Turkije, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding