In het plaatsje van net 17.000 inwoners worden maar liefst 37 Ferrari’s aangeboden voor (verhuurde) testritten. "Het zijn duidelijk wagens met een grote motorinhoud en ze rijden op dezelfde straten als het gewone verkeer," zegt burgemeester Massimiliano Morini. "Je kan begrijpen dat dit een ernstig probleem is voor de mensen die hier wonen en die ook recht hebben op hun rust."

De verhuurders spelen in op de grote populariteit van het luxe sportmerk. Voor niet meer dan 85 euro kan je al tien minuten in een Ferrari rondrijden en daar uiteraard de nodige foto’s van maken. Twee uur met zo’n sportwagen scheuren kost niet meer dan 1.500 euro. Wel is het zo dat er altijd een ervaren coureur meerijdt om te voorkomen dat er brokken komen.

Maar Maranello wil er nu een eind aan maken. In de eerste plaats heeft de lokale politie de afgelopen maanden al meer dan 300 snelheidsboete’s aan de proefrijders uitgedeeld. Wie drie keer zo’n boete krijgt, mag zijn auto’s acht dagen niet gebruiken. Bovendien mogen de verhuurders hun wagens nog maar enkele uren per dag aanbieden. Werven van klanten bij het beroemde Ferrari-museum, dat jaarlijks 300.000 bezoekers trekt, is voortaan verboden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding