Audi heeft samen met de Nederlandse Ski Vereniging de quattro Snow Fit App ontwikkeld, als handig hulpmiddel om voorbereid en veilig koers te zetten naar de wintersportgebieden. Daartoe focust de app op vier deelgebieden.

Personal coach
Allereerst voorziet de Audi quattro Snow Fit app in een fitnessprogramma om de eigen fitheid te verbeteren. Dit programma is ontwikkeld door Robert Walsh, Strength & Conditioning Coach van de Nederlandse topskiërs en snowboarders die zijn aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging. De fitnessoefeningen zijn eenvoudig thuis uit te voeren en gebaseerd op een trainingsprogramma dat deze professionals op Sportpark Papendal doorlopen.

Trainen met vrienden
Naast deze persoonlijke fitnesscoach heeft de app tevens een functie om de fitheid van wintersportreisgenoten te verbeteren. Daarbij ligt de nadruk op het sociale aspect van samen bezig zijn en elkaar motiveren.

Technisch fit
Als derde functie komt de fitheid van de auto aan bod, met handige tips ter voorbereiding op de reis naar de sneeuw en voor onderweg. Is de auto bijvoorbeeld technisch wintersportgeschikt verklaard tijdens de Audi Wintercheck? Maar ook helpt de app gebruikers herinneren aan de noodzaak van in goede staat verkerende winterbanden, de verplichte sneeuwkettingen en vignetten, veiligheidshesjes en meer.

Sneeuwcondities
Tot slot checkt de app ook de wintersportbestemming zelf. Met een overzicht van de actuele sneeuwhoogte, temperatuur, de staat van de pistes en natuurlijk of de skiliften wel open zijn.

Zie de video: https://youtu.be/-CdFIkELElA

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding