Londonse playboys op de bon voor ronkende motoren (filmpje)

De rijke Londense deelgemeente Kensington and Chelsea gaat de geluidsoverlast aanpakken van ronkende automotoren, vooral van de vaak superdure sportwagens van Arabische playboys die in de zomer door de stad paraderen.

Die auto’s, waaronder Lamborghini’s, Bugatti’s en een enkele Ferrari, zijn inmiddels tot een bekende toeristische bezienswaardigheid geworden maar de rijstijl kan de omwonenden vaak minder bekoren. Zij hebben hun gemeenteraad weten te overtuigen dat er een ‘maatregel voor de bescherming van de openbare ruimte’ nodig was zodat de politie ook daadwerkelijk kan optreden tegen ‘op toeren gejaagde’ automotoren. Of de boete van 1.000 pond ofwel een kleine 1.400 euro afschrikwekkend werkt, zal tijdens het komende playboy seizoen in de zomer van 2016 moeten blijken. Daarbij komt ook nog dat de vloot aan luxe auto’s meestal uitheemse kentekens heeft die voor de ‘lokale Bobby’ moeilijk te achterhalen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Londonse playboys op de bon voor ronkende motoren (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Londonse playboys op de bon voor ronkende motoren (filmpje)

De rijke Londense deelgemeente Kensington and Chelsea gaat de geluidsoverlast aanpakken van ronkende automotoren, vooral van de vaak superdure sportwagens van Arabische playboys die in de zomer door de stad paraderen.

Die auto’s, waaronder Lamborghini’s, Bugatti’s en een enkele Ferrari, zijn inmiddels tot een bekende toeristische bezienswaardigheid geworden maar de rijstijl kan de omwonenden vaak minder bekoren. Zij hebben hun gemeenteraad weten te overtuigen dat er een ‘maatregel voor de bescherming van de openbare ruimte’ nodig was zodat de politie ook daadwerkelijk kan optreden tegen ‘op toeren gejaagde’ automotoren. Of de boete van 1.000 pond ofwel een kleine 1.400 euro afschrikwekkend werkt, zal tijdens het komende playboy seizoen in de zomer van 2016 moeten blijken. Daarbij komt ook nog dat de vloot aan luxe auto’s meestal uitheemse kentekens heeft die voor de ‘lokale Bobby’ moeilijk te achterhalen zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding