Het voornaamste doel van het centrum is het aanjagen en naar de markt brengen van innovaties. "Nieuwe energieoplossingen zijn noodzakelijk om de CO2-uitstoot, waar mobiliteit een grote rol in speelt, te verminderen. Gezien de omvang en complexiteit van de bestaande uitdagingen zijn deeloplossingen echter niet toereikend," aldus Allego-directeur Anja van Niersen, een van de kartrekkers van dit initiatief. "De combinatie van deelnemende partijen, die samenwerken om te innoveren, maakt dit centrum uniek."

Het Clean Mobility Center richt zich op innovatieve oplossingen voor alle vormen van mobiliteit die te verduurzamen zijn, waaronder auto’s, bussen, fietsen en vrachtwagens. Het is opgericht door Allego, CGI, DEKRA, DNV GL, EL-KW en IPKW. Oud-minister Willem Vermeend heeft zich als ambassadeur gecommitteerd. "Dit centrum voor schone mobiliteit zorgt voor ketenintegratie en synergie, wat leidt tot innovatie," aldus Vermeend, momenteel internetondernemer, bijzonder hoogleraar en strategisch adviseur. "Het Clean Mobility Center heeft een enorme aantrekkingskracht en wordt de plek voor kennis en inhoud op het gebied van duurzame mobiliteit."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding