Achterop de motor bij Uber

Uber is in de Thaise hoofdstad Bangkok begonnen met haar eerste taxidiensten achterop de motor onder het motto UberMOTO.

Taxi Bangkok - Uber

Onder het motto UberMOTO hoopt het taxibedrijf mee te liften op de populariteit van de oranje motortaxi’s die de inwoners van Bangkok sneller door het meestal chaotische verkeer proberen te leiden. "Motorfietsen horen bij de forensencultuur in Thailand. We proberen met één druk op de knop overal en altijd veilig, betrouwbaar en betaalbaar vervoer te bieden,” zegt Douglas Ma, hoofd Azië bij Uber. Het Amerikaanse taxibedrijf zoekt bovendien naar manieren om de steeds fellere concurrentie in veel Aziatische landen en de enorme verliezen in China – die zijn opgelopen tot meer dan een miljard dollar per jaar – iets te compenseren. Overigens is UberMOTO wil de eerste motortaxi van Uber maar niet in Bangkok want daar wordt hetzelfde al langer gedaan door GrabTaxi.

Achterop de motor bij Uber - Automobielmanagement.nl

Achterop de motor bij Uber

Uber is in de Thaise hoofdstad Bangkok begonnen met haar eerste taxidiensten achterop de motor onder het motto UberMOTO.

Taxi Bangkok - Uber

Onder het motto UberMOTO hoopt het taxibedrijf mee te liften op de populariteit van de oranje motortaxi’s die de inwoners van Bangkok sneller door het meestal chaotische verkeer proberen te leiden. "Motorfietsen horen bij de forensencultuur in Thailand. We proberen met één druk op de knop overal en altijd veilig, betrouwbaar en betaalbaar vervoer te bieden,” zegt Douglas Ma, hoofd Azië bij Uber. Het Amerikaanse taxibedrijf zoekt bovendien naar manieren om de steeds fellere concurrentie in veel Aziatische landen en de enorme verliezen in China – die zijn opgelopen tot meer dan een miljard dollar per jaar – iets te compenseren. Overigens is UberMOTO wil de eerste motortaxi van Uber maar niet in Bangkok want daar wordt hetzelfde al langer gedaan door GrabTaxi.