"Ik zeg nog één keer sorry tegen Oisin Tymon voor het incident en het tragische vervolg. Ik wil er nog eens op wijzen dat het niet zijn schuld was." Tymon heeft bovendien van Clarkson en de BBC samen meer dan 125.000 euro aan schadevergoeding ontvangen. Daarmee is de zaak afgehandeld voordat het bij de rechter komt, aldus de advocaten van Tymon.

Tymon liep bij het incident in een hotel in Yorkshire een gebroken lip op. Bovendien maakte Clarkson hem uit voor ‘luie Ierse klootzak’. De BBC schorste de Top Gear presentator waarop het programma helemaal van de buis verdween. De BBC legt inmiddels de laatste hand aan een opvolger met de Britse dj Chris Evans en Friends-acteur Matt LeBlanc terwijl Clarkson en zijn maten Richard Hammond en James May een nieuw autoprogramma aan het maken zijn voor het paytv-kanaal van Amazon.