Clark verwijt Evans dat hij vaak niet op komt dagen voor werkoverleg en ook andere problemen veroorzaakt waardoor een ernstige vertraging is ontstaan bij het filmen. Haar collega’s in het BBC-team zouden het ook met haar eens zijn dat de Britse radiodj ‘denkt dat hij over alles en iedereen heen kan lopen’. Bovendien nemen ze Evans kwalijk dat hij veel problemen heeft met de Amerikaanse ex-Friends acteur Matt LeBlanc als co-presentator. Het idee daarvoor kwam van Clark maar Evans zou LeBlanc te veel ‘uit de oude doos’ vinden en dat tijdens het filmen ook regelmatig duidelijk maken.

De BBC heeft de eerste show van het nieuwe Top Gear inmiddels al uitgesteld tot 22 mei en de eerste serie teruggedraaid tot zes afleveringen. De Britse omroep hoopt de serie in ieder geval af te ronden voor de grote sportevenementen van deze zomer Euro 2016 en de Olympische Spelen van Rio de Janeiro die veel tv-kijkers wegtrekken van andere programma’s.