Audi-rijder is ‘saai’, Mini vaak van welgestelde vrouw

Audi-rijders zijn de meeste saaie en slechtste automobilisten op de weg. De meesten denken ook dat 80 kilometer de minimum snelheid is waarmee je door het verkeer moet razen. Mini’s zijn vaak van welgestelde vrouwen in de 20 terwijl er over de bezitters van een Renault eigenlijk niets bijzonder te zeggen is.

Dat beweert de Britse ‘etiquette-deskundige’ William Hanson. Volgens hem zegt de auto die je hebt gekozen heel veel over je persoonlijkheid. De Audi komt er daarbij het slechtst van af. "Vroeger was dat een auto voor de middenklasse maar sinds de introductie van de TT heeft Audi de mantel overgenomen die vroeger bij BMW hoorde. Meestal zijn Audi-rijders veruit de slechtsten op de weg." Daarentegen is BMW tegenwoordig juist geaccepteerd door de middenklassers, ook van wat oudere leeftijd.

Range Rovers zijn OK voor bepaalde groepen maar de Evoque is voor mensen die zich eigenlijk geen echte kunnen veroorloven. "Die zijn meestal ook gefinancierd," denkt Hanson. Mercedes raakt langzaam het verouderde imago kwijt en wordt weer wat meer cool, hoewel ze in veel gevallen wel worden gebruikt door huisvrouwen om naar de supermarkt te rijden. "In veel gevallen wordt je in een Mercedes nog wel als privéchauffeur gezien."

Volvo’s zijn alleen voor de aardrijkskunde leraar of ‘verdachte personen’. En wie zich een Rolls-Royce kan veroorloven, noemt dat meestal ‘de Royce’ waarbij niemand ooit toegeeft er werkelijk één te hebben. Tenslotte de cabriolets of convertibles. Die heten alleen zo omdat het dak open kan, niet om kale mannen van middelbare leeftijd opeens tot rockstar te bombarderen.

 

Reacties

Ben eigenlijk wel benieuwd waar de heer Hanson zelf mee rijdt……Deze heer op deze wijze een platvorm geven doet nogal afbreuk aan de echte wetenschap rondom marktresearch.

Geplaatst door: Heiko Breilmann op

Zelf rijdt die sukkel natuurlijk in een Prius !

Geplaatst door: Ruud Visser op
Audi-rijder is ‘saai’, Mini vaak van welgestelde vrouw - Automobielmanagement.nl

Audi-rijder is ‘saai’, Mini vaak van welgestelde vrouw

Audi-rijders zijn de meeste saaie en slechtste automobilisten op de weg. De meesten denken ook dat 80 kilometer de minimum snelheid is waarmee je door het verkeer moet razen. Mini’s zijn vaak van welgestelde vrouwen in de 20 terwijl er over de bezitters van een Renault eigenlijk niets bijzonder te zeggen is.

Dat beweert de Britse ‘etiquette-deskundige’ William Hanson. Volgens hem zegt de auto die je hebt gekozen heel veel over je persoonlijkheid. De Audi komt er daarbij het slechtst van af. "Vroeger was dat een auto voor de middenklasse maar sinds de introductie van de TT heeft Audi de mantel overgenomen die vroeger bij BMW hoorde. Meestal zijn Audi-rijders veruit de slechtsten op de weg." Daarentegen is BMW tegenwoordig juist geaccepteerd door de middenklassers, ook van wat oudere leeftijd.

Range Rovers zijn OK voor bepaalde groepen maar de Evoque is voor mensen die zich eigenlijk geen echte kunnen veroorloven. "Die zijn meestal ook gefinancierd," denkt Hanson. Mercedes raakt langzaam het verouderde imago kwijt en wordt weer wat meer cool, hoewel ze in veel gevallen wel worden gebruikt door huisvrouwen om naar de supermarkt te rijden. "In veel gevallen wordt je in een Mercedes nog wel als privéchauffeur gezien."

Volvo’s zijn alleen voor de aardrijkskunde leraar of ‘verdachte personen’. En wie zich een Rolls-Royce kan veroorloven, noemt dat meestal ‘de Royce’ waarbij niemand ooit toegeeft er werkelijk één te hebben. Tenslotte de cabriolets of convertibles. Die heten alleen zo omdat het dak open kan, niet om kale mannen van middelbare leeftijd opeens tot rockstar te bombarderen.

 

Reacties

Ben eigenlijk wel benieuwd waar de heer Hanson zelf mee rijdt……Deze heer op deze wijze een platvorm geven doet nogal afbreuk aan de echte wetenschap rondom marktresearch.

Geplaatst door: Heiko Breilmann op

Zelf rijdt die sukkel natuurlijk in een Prius !

Geplaatst door: Ruud Visser op